Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 26

Svajonių komanda: „MG Baltic“, „Icor“ ir FNTT purtoma „Irdaiva“ veikiausiai gaus 21,79 mln. eurų iš Vilniaus savivaldybės

Į pabaigą juda vienas stambiausių pastarojo meto Vilniaus savivaldybės viešųjų pirkimų – Lazdynų baseino rekonstrukcijos projektas. Ir labai tikėtina, kad šis užsakymas bus patikėtas itin margai kompanijai.  
Dariaus Mockaus, Irmanto Kubiliaus ir Andriaus Janukonio verslai susivienijo siekdami stambaus Vilniaus savivaldybės užsakymo
Dariaus Mockaus, Irmanto Kubiliaus ir Andriaus Janukonio verslai susivienijo siekdami stambaus Vilniaus savivaldybės užsakymo / Irmanto Gelūno / 15min ir bendrovės „Irdaiva“ nuotr.

15min turimais duomenimis, arti 22 mln. eurų užsakymą veikiausiai gaus jungtinį pasiūlymą pateikusi įmonių grupė, kurioje mirga puikiai žinomi pavadinimai – ir liberalų korupcijos skandalo centre esantis koncernas „MG Baltic“, ir buvusio mero Artūro Zuoko numylėtiniais tituluojamas koncernas „Icor“ (buv. „Rubicon Group“), ir didelių bėdų su teisėsauga turinti bendrovė „Irdaiva“.

Į biudžetą išsiteko tik du pasiūlymai

Anot 15min šaltinių, šios savotiškos svajonių komandos triumfas neišvengiamas – neseniai atlikta Lazdynų baseino konkurso vokų atplėšimo procedūra, kur būtent šis pasiūlymas pasirodė su neabejotinai mažiausia kaina. Penkių įmonių grupę sudaro „Irdaiva“, „MG Baltic“ statybų kompanija „Mitnija“, „Icor“ grupės įmonė „Axis Industries“ bei dar dvi bendrovės – „HSC Baltic“ bei „Montuotojas“.

15min turimais duomenimis, ši kompanija Lazdynų baseino projektą pasisiūlė atlikti kiek daugiau nei už 21,79 mln. eurų. Tiesa, tarp penkių vertintų pasiūlymų tik du išsiteko į savivaldybės numatytą biudžetą – 23 mln. eurų.

Bendrovė „Conresta“ projektą siūlėsi atlikti už 22,78 mln. eurų, o kitų pasiūlymų vertė planuotą biudžetą viršijo nuo pusantro iki penkių su puse milijonų eurų.

Vilniaus savivaldybė šios informacijos kol kas nei patvirtino, nei paneigė. Liberalų sąjūdžio deleguotas vicemeras Linas Kvedaravičius 15min tik patvirtino, kad vokų atplėšimo procedūra jau įvyko, tačiau apie potencialius laimėtojus kalbėti atsisakė.

Vilniaus sav. vizualizacija/Būsimasis Lazdynų baseinas
Vilniaus sav. vizualizacija/Būsimasis Lazdynų baseinas

„Irdaivai“ prognozuojamas dar vienas triumfas

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) šiuo metu purtomai „Irdaivai“ šviečiasi ir dar vienas solidus užsakymas iš Lietuvoje tebevykstančio baseinų bumo.

15min žiniomis, „Irdaivos“ ir bendrovės „Statybų kodas“ jungtinis pasiūlymas veikiausiai laimės ir mažojo baseino sostinės S.Nėries gatvėje statybų konkursą. Čia „Irdaiva“ su partnere aiškiai lenkia keturis konkurentus. Tarp jų – ir „Icor“ grupės įmonę, su kuria kartu siekia rekonstruoti Lazdynų baseiną.

FNTT atliekamas tyrimas dėl „Irdaivos“ susijęs kaip tik su viešaisiais pirkimais. FNTT įtaria, kad bendrovė slapta susitarė su kitais konkursų dalyviais. Tokie susitarimai paprastai veikia kaip labai nesudėtingas, bet sunkiai atsekamas mechanizmas: konkurso dalyvės atneša iš anksto suderintus finansinius pasiūlymus, taip tik imituodamos konkurenciją, kai faktinis laimėtojas aiškus gerokai iki vokų atplėšimo.

Vykdant šį tyrimą, buvo sulaikytas „Irdaivos“ savininkas ir vadovas Irmantas Kubilius.

Bendrovės nuotr./Bendrovės „Irdaiva“ Generalinis direktorius Irmantas Kubilius
Bendrovės nuotr./Bendrovės „Irdaiva“ Generalinis direktorius Irmantas Kubilius

FNTT įvardijo pirkimus, vykdytus Kaune ir Palangoje. Vilniaus savivaldybės pirkimai šiame kontekste kol kas nelinksniuoti.

Naujienų agentūros BNS žiniomis, tiriama iš viso 12 bendrovių. Ar tarp jų yra su „Irdaiva“ Vilniaus savivaldybės pirkimuose šiuo metu besivaržančios bendrovės – kol kas nežinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius