-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 09

Svarbiausi Dainoro Bradausko veiklos tyrimo faktai

Finansų ministerijai atliekant Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininko Dainoro Bradausko galimo tarnybinio nusižengimo tyrimą ir laikinai nušalinus jį nuo pareigų, BNS pateikia pagrindinius šios istorijos faktus:
Dainoras Bradauskas
Dainoras Bradauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Finansų ministerija tiria VMI vadovo galimą korupcinę veiklą. Praėjusį trečiadienį Finansų ministerija pranešė, kad gavusi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) raštą dėl galimai korupcinės D.Bradausko veiklos, pradėjo tarnybinio nusižengimo tyrimą. STT nurodė, kad nepradėjo ikiteisminio tyrimo, nes VMI vadovo veikloje įžvelgė drausminio nusižengimo požymių ir šią informaciją perdavė ministerijai. D.Bradauskas tuomet nuo komentarų susilaikė, nes sirgo ir nebuvo susipažinęs su informacija.

VMI vadovo nedarbingumas. Praėjusią savaitę D.Bradauskas išsamiau nekomentavo trečiadienį paskelbtos Finansų ministerijos informacijos ir teigė sergantis – nedarbingumo pažymėjimą jis turėjo nuo praėjusio trečiadienio.

D.Bradauskas laikinai nušalintas. Pirmadienį, kai baigėsi D.Bradausko nedarbingumas, jis nušalintas nuo VMI viršininko pareigų, kol bus baigtas Finansų ministerijos tyrimas. Vietoj jo laikinai paskirtas viršininko pavaduotojas Artūras Klerauskas. D.Bradauskas tikino, kad tyrimo metu bendradarbiaus su ministerija.

Galimos sąsajos su verslo grupėmis. Finansų ministerijos sudaryta komisija tiria D.Bradausko veiklą dėl galimų verslo grupėms palankių sprendimų bei susitikimų su verslo atstovais aptarti VMI ir teisėsaugos institucijų tyrimų. BNS žiniomis, D.Bradauskas įtariamas neteisėtu poveikiu VMI atliekamiems didžiausių verslo grupių „MG Baltic“ ir „Vilniaus prekyba“ finansiniams patikrinimams.

D.Bradausko susitikimai „MG Baltic“ viceprezidentu R.Kurlianskiu. BNS žiniomis, D.Bradauskas 2015 metais kelis kartus susitiko su „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu, su kuriuo aptarė VMI atliekamus tyrimus. Pats D.Bradauskas teigia su R.Kurlianskiu susitikęs du kartus, tačiau su juo bendravęs kaip su žurnalistu, be to, jis tikino susitikdavęs ir su kitų žiniasklaidos priemonių atstovais ir vadovais. „MG Baltic“ nurodė, kad koncerno atstovų susitikimai su VMI atstovais yra neišvengiami, be to, D.Bradauskas ir R.Kurlianskis pažįstami ir bendrauja dar nuo studijų laikų.

VMI tikrina „MG Baltic“ ir „Vilniaus prekybos“ bendroves. Šiuo metu VMI tikrina koncerno „MG Baltic“ valdomą telekomunikacijų bendrovę „Mediafon“ bei vieną didžiausių vaistinių tinklų Lietuvoje valdančią „Vilniaus prekybos“ grupės bendrovę „Eurovaistinė“. Taip pat atliekamos su „MG Baltic“ susijusių asmenų kontrolės procedūros. Iki šiol VMI atliko operatyvius patikrinimus su koncerno „MG Baltic“ valdomose įmonėse „MG Baltic Trade“, „MG Valda“ ir „Minvista“.

Pernai rudenį VMI atliko mokestinius tyrimus koncerne „MG Baltic“ ir jo valdomoje „Aprangos“ grupėje.

VMI taip pat atlieka tyrimą dėl VP grupės nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „M.M.M. projektai“, taip pat dėl Vlado Numavičiaus kontroliuojamos bendrovės „Eva grupė“. 2015 metais VMI atliko franšizės ir agentavimo paslaugas „Maxima grupės“ įmonėms teikiančios bendrovės „Franmax“, mažmeninį prekybos tinklą valdančios „Maxima LT“ ir bendrovės „Leksita“ mokestinius tyrimus.

Klausimai dėl VMI išmaniosios mokesčių sistemos. Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) praėjusią savaitę pradėjo vertinti, kaip vykdoma 3,4 mln. eurų vertės VMI išmaniosios mokesčių sistemos sukūrimo ir diegimo sutartis su bendrove „Atea“. Dėl šio konkurso VPT anksčiau turėjo priekaištų ir 2015 metų lapkritį nurodė VMI nutraukti pirmąjį 3,7 mln. eurų vertės konkursą, o pernai sausį inspekcija paskelbė naują konkursą. D.Bradauskas anksčiau buvo viešai užsiminęs apie „pasipriešinimą“ VMI diegiamai išmaniajai mokesčių administravimo sistemai. Tačiau vėliau STT jis paaiškino buvęs neteisingai interpretuotas žurnalistų.

VIDEO: Vilius Šapoka apie galimą VMI viršininko Dainoro Bradausko korupcinę veiklą
VIDEO: D.Bradauskas: mačiau, kad susitikimą su R.Kurlianskiu fiksavo specialiosios tarnybos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius