Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 13

Svarstoma galimybė sostinės Lazdynų baseino valdymą perduoti į privačias rankas

Vilniaus Lazdynų baseinas nebepakelia skolų naštos.
Rekonstruotas Lazdynų baseinas bus skirtas sportininkams treniruotis, vilniečiai ir toliau galės lankyti baseiną rekonstruotame senajame pastate.
Svarstoma galimybė sostinės Lazdynų baseino valdymą perduoti į privačias rankas. / Dienraščio „15minučių“ nuotr.
Temos: 2 Baseinas Lazdynai

Per 200 tūkst. litų baseinui skolinga Vilniaus administracija svarsto galimybę perduoti valdymą į privačias rankas, pranešė LTV laida „Šiandien“.

Kone prieš 30 metų pastatytame Lazdynų laisvalaikio centre yra vienintelis Vilniuje 50 metrų ilgio baseinas. Penkiolika metų kasdien čia sportuojanti Europos šiuolaikinės penkiakovės čempionato sidabro medalininkė Laura Asadauskaitė sako, kad netekusi galimybės treniruotis Vilniuje, ko gero, atsisveikintų su didžiuoju sportu. „Tai čia būtų viskas – stop sportui“, – teigia sportininkė.

Laisvalaikio centro vadovas tikina, kad skolų našta tapo nebepakeliama – Vilniaus savivaldybė už Plaukimo sporto mokyklos vaikus ir šiuolaikinės penkiakovės sportininkų treniruotes baseinui nemoka nuo gruodžio. Maža to, miesto nustatyta treniruočių kaina žemesnė net už savikainą.

„Praėjusiais metais mums sportininkų išlaikymas per mėnesį kainavo maždaug 62,5 tūkst. litų, o mums mokama po 40 tūkst. litų“, – sako Romualdas Grigas, Lazdynų laisvalaikio centro direktorius.

Vilniaus savivaldybės skola centrui siekia 200 tūkst. litų - lygiai tiek kainuoja baseiną išlaikyti mėnesį. Valdininkų teigimu, pinigai baseinui galėtų būti gražinti per keletą metų, tačiau tai problemos neišspręs.

„Neturime teisės tokią prabangą laikyti dėl kelių žmonių ir grimzti į skolas. Žiūrime realiai į situaciją. Norint išgelbėti baseiną, reikia sustabdyti vasarai ir skelbti konkursą koncesijai“, – tvirtina Algimantas Liubinskas, Vilniaus miesto administracijos Kultūros, švietimo ir sporto departamento skyriaus vedėjas.

Apleistame Lazdynų baseine šiuo metu treniruojasi per 600 sportininkų. Kasmet vasarą baseinas būdavo uždaromas dviems mėnesiams, šiemet – keturiems. Vasarą profesionalūs sportininkai treniruojasi užsienyje.

50 metrų ilgio baseinai yra Elektrėnuose ir Alytuje. Kaunas rekonstruoja Girstučio baseiną ir žada jo valdymą perleisti privačiam operatoriui koncesijos teisėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius