Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 19

Svarstoma VRM Medicinos centro Kauno filialo poliklinikos ateitis

Antradienį vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis lankosi Kaune, kur susitiko su Kauno medicinos universiteto (KMU) klinikų generaliniu direktoriumi prof. Juozu Pundziumi.
Vidaus reikalų ministras R.Palaitis dovanas pavaldiniams linkęs pirkti iš reprezentacijai skirtų lėšų.
Vidaus reikalų ministras R.Palaitis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vidaus reikalų ministerijos pranešime spaudai teigiama, kad ministras su klinikų vadovu aptarė galimybę Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Medicinos centro Kauno filialo polikliniką perduoti KMU klinikų žinion. To siekiama norint kuo efektyviau panaudoti Medicinos centro Kauno filialui skiriamas valstybės biudžeto lėšas pareigūnų profesinei sveikatos priežiūrai, o medicinos paslaugas priartinti prie pareigūnų.

„Šiuo metu profilaktiniai sveikatos patikrinimai pareigūnams atliekami Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Jei pavyktų šią sveikatos priežiūros įstaigą perduoti KMU klinikoms, dalį lėšų, skirtų pareigūnų sveikatos profilaktiniam tikrinimui, būtų galima skirti kitų apskričių sveikatos priežiūros įstaigoms. Taip būtų taupomas ir pareigūnu laikas, ir lėšos, nes dėl profilaktinio sveikatos patikrinimo pareigūnams nereikėtų važiuoti į Vilnių, Kauną ar Klaipėdą, –  sakė ministras R.Palaitis. 

Prof. J. Pundzius pasiūlė apsvarstyti ir dar vieną galimybę – medicinos paslaugas esamiems ir buvusiems vidaus reikalų sistemos pareigūnams bei jų šeimų nariams teikti toje gydymo įstaigoje, kurioje dabar KMU klinikų medikai jas teikia Krašto apsaugos ministerijos (KAM) ir Lietuvos kariuomenės karo medicinos tarnybos pareigūnams.

Pasak Kauno medicinos universiteto klinikų vadovo prof. J.Pundziaus, klinikos neatsisako teikti sveikatos priežiūros paslaugų vidaus reikalų sistemos pareigūnams, tačiau reikėtų įvertinti  VRM Medicinos centro Kauno filialo poliklinikos personalo sudėtį, kvalifikaciją, įstaigos materialinę bazę ir tuomet priimti galutinį sprendimą.

Prof. J.Pundzius pasiūlė svarstyti ir dar vieną galimybę – medicinos paslaugas esamiems ir buvusiems vidaus reikalų sistemos pareigūnams bei jų šeimų nariams teikti toje gydymo įstaigoje,  kurioje dabar KMU klinikų medikai jas teikia Krašto apsaugos ministerijos (KAM) ir Lietuvos kariuomenės karo medicinos tarnybos pareigūnams. 

Ministras R.Palaitis paprašė klinikose kartu viešinčio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Algirdo Kaminsko susisiekti su Vidaus reikalų sistemos pensininkų sąjungos atstovais, kartu nuvykti į minėtą gydymo įstaigą, įvertinti gydymo sąlygas ir nuspręsti, ar buvusiems pareigūnams būtų priimtina gauti medicinos paslaugas toje įstaigoje.

„Suprantu Kauno skyriaus pareigūnų pensininkų prieraišumą šiandieninei aptarnaujančiai sveikatos priežiūros įstaigai ir juos gydantiems gydytojams, todėl man asmeniškai labai svarbu, kad sprendžiant šį klausimą būtų ir racionaliai panaudojamos biudžeto lėšos, ir pareigūnai nepatirtų psichologinio diskomforto“, – pabrėžė ministras.

Artimiausiu metu KMU klinikų ir VRM atstovai išanalizuos visus „už“ ir „prieš“ dėl Medicinos centro Kauno filialo perdavimo klinikų žinion ir pateiks išvadas klinikų bei VRM vadovams. Per tą laiką Vidaus reikalų sistemos pensininkų sąjungos atstovai galės apsvarstyti pateiktus siūlymus, įvertinti gydymo įstaigos, teikiančios paslaugas KAM ir Lietuvos kariuomenės karo medicinos tarnybos pareigūnams, sąlygas ir pareikšti savo poziciją šiuo klausimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius