-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 15

Švedijos karalienė pasidžiaugė augančiomis Lietuvos žvaigždutėmis

Penktadienio vakarą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre į jaunimo narkotikų prevencijos organizacijos „Mentor“ labdaros renginį susirinko žinomi Lietuvos verslo, politikos ir visuomenės veikėjai. Šventinį vakarą savo apsilankymu ir įžangos kalba pagerbė Švedijos karalienė Silvija.
Labdaros renginys – koncertas „Ateitis gyvai“ sutraukė „Mentor“ programos rėmėjus.
Labdaros renginys – koncertas „Ateitis gyvai“ sutraukė „Mentor“ programos rėmėjus. / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Renginio dalyviai pirmiausia buvo pakviesti į salę, kur jų laukė koncertas „Ateitis gyvai“. Jame žinomus kūrinius profesionalūs Lietuvos muzikantai, dainininkai, šokėjai atliko kartu su augančiomis žvaigždėmis ir jaunaisiais talentais. Pakilią atmosferą savo dainomis kūrė chorai „Liepaitės“, „Ąžuoliukas“, dainininkai Vaida Genytė, Marta Lukošiūtė, Asmik Grigorian, Jazzu, Aistė Smilgevičiūtė, Vytautas Juozapaitis. Meistriškai saksofonu grojo Petras Vyšniauskas, fortepijonu skambino Petras Geniušas, baleto šokį pristatė Nerijus Juška.

Po pirmojo muzikinio kūrinio „Mama Mia“ visi žiūrovai buvo pakviesti atsistoti ir pagerbti pasaulinės organizacijos „Mentor Foundation“ („Mentor“) prezidentę Švedijos karalienę Silviją.

„Su malonumu prisimenu viešnagę Vilniuje prieš penkerius metus. Pradėdami veiklą, žinojome, kad tai bus didelis iššūkis, bet sunkiu darbu pasiekėme džiuginančių rezultatų, – sakė Švedijos monarchė. – Iš anksto dėkoju už būsimą koncertą, kuriame pasirodys geriausi Lietuvos atlikėjai ir jaunieji talentai. Tikiu, kad tam, ką išvysime šįvakar, prireikė labai daug neatlygintinų pastangų. Kartu mes galime nuveikti daug prasmingų darbų.“

Saugumo sumetimais karalienė ir Lietuvos prezidentė prieš prasidedant vakarui privertė gerokai pabėgioti žurnalistus ir fotografus. Visi žiniasklaidos atstovai svarbiausių vakaro viešnių laukė prie įėjimo, kai staiga buvo duota žinia, kad jos jau teatre. Iš vieno aukšto į kitą bėgantys fotografai sutrikdė vakarine apranga pasipuošusių vakaro svečių ramų bendravimą prieš koncertą.

Pasiklausę muzikinių pasirodymų, renginio svečiai buvo pakviesti gurmaniškos vakarienės. Ant teatro fojė skubiai baltomis staltiesėmis nutiestų stalų buvo patiektas rūkytas ungurys, namų gamybos vištų kepenėlių paštetas su obuoliais, kalvadosu ir degintu cukrumi, obuolių kremas ir lazdynų riešutai karamelėje. Vėliau programos rėmėjai galėjo mėgautis pagrindiniu patiekalu – putpele, įdaryta miško grybais ir riešutais, kukurūzų koše polenta, padažu su riešutais ir razinomis.

Pasivaišinusiai publikai surengtas aukcionas, kurio vesti atvyko garsus Švedijos aukcionų vedėjas Hans Dyhlen. Renginio metu surinktos lėšos bus skirtos dviem „Mentor“ vykdomoms prevencijos programoms įgyvendinti: „Mentor“ prevencijos programai tėvams ir globėjams (ja siekiama suteikti žinių emigravusių tėvų vaikų globėjams, dažniausia seneliams, apie šiuolaikinių paauglių gyvenimą) ir „Mentor“ vaikų vasaros stovykloms Lietuvoje (stovyklos organizuojamos norint apsaugoti vaikus nuo kvaišalų poreikio ir poveikio, siūlant jiems įdomiai ir prasmingai praleisti vasaros atostogas sporto stovyklose).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius