Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 04

Švedišką filmą lydės lietuviškas džiazas

Prasidėjo nauja savaitė ir kauniečiai vėl kviečiami užsukti į Vasaros amfiteatrą, kuriame trečiadienį ir ketvirtadienį, kaip įprasta, karaliaus kinas ir džiazas.
Jurgis Brūzga
Jurgis Bruzga / „Scanpix“ nuotr.

Trečiadienį, 21.30 val., Nemuno krantinėje įrengtame lauko kino ekrane bus galima išvysti švedų juostą „Atsitiktinumai“. Prieš porą metų režisieriaus Rubeno Östlundo sukurtas filmas pasakoja apie neryžtingumą, žūtbūtinį norą pasirodyti prieš kitus, lengvabūdišką pasidavimą kitų įtakai.

Filmo centre – paprasti žmonės, žaidžiantys pavojingus žaidimus. Tai – dvi paauglės, kurios svaiginasi tėvų bare ir pozuoja seksualioms nuotraukoms, taip pat būrelis jaunuolių, pavojingai eksperimentuojančių seksualinių nuotykių fronte, nervingas autobuso vairuotojas, įkalinęs iš Geteburgo į Stokholmą keliaujančius keleivius ir kiti, vienas su kitu nesusiję herojai. Atskiras ir, tarsi atsitiktines, istorijas vienija nelogiškas personažų elgesys ir juodas humoras.

Jauni ir patyrę kolegos

Ketvirtadienį Vasaros amfiteatre vėl skambės džiazo improvizacijos. Gyvo garso koncertą dovanos

muzikantai Artūras Anusauskas, Juozas Kuraitis (saksofonas), Vytis Nivinskas (kontrabosas), Darius Rudis (mušamieji) ir atlikėjas Jurgis Bruzga.

Muzikantai šmaikštauja, kad tik džiaze įmanoma tai, kad katedros vedėjas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentas pasirodytų vienoje scenoje su neseniai jo studentais buvusiais muzikantais.

Kolegomis tapusiems buvusiems auklėtiniams A.Anusauskas negaili gerų žodžių: jaunieji jo scenos bendražygiai, pasak docento A.Anusausko, pasirodo šalia kaip ne tik kaip lygiaverčiai, bet itin įdomūs, įkvepiantys, kūrybingi bei profesionalūs partneriai. Drauge su kvartetu Kaune koncertuos žinomas džiazo vokalistas, vilnietis J.Bruzga.

Dviejų valandų trukmės koncerte kvartetas ir Jurgis žada staigmenų. Koncerto pradžia – 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius