Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 20

Sveikatos apsaugos ministerijos pastate – juodoji ryšio skylė

Mistinė vieta – taip darbuotojai vadina Sveikatos apsaugos ministerijos pastatą sostinės Vilniaus gatvėje, rašo dienraštis „Lietuvos rytas.“ Čia nuolat dingsta mobilusis ryšys, o patys telefonai nežinia dėl ko išsijungia.
Sveikatos apsaugos ministerija
Sveikatos apsaugos ministerija / Dainiaus Labučio/„Scanpix" nuotr.

Nepaaiškinami reiškiniai Sveikatos apsaugos ministerijos darbuotojus, dirbančius sostinės centre, kankina jau ne vienerius metus, rašo dienraštis „Lietuvos rytas.“ Valdininkai jau įprato nesinaudoti mobiliojo ryšio telefonais savo kabinetuose.  Kai nori paskambinti arba normaliai susišnekėti,  eina į koridorių arba lauką.

Tiesa, darbuotojams, kurie yra įsigiję šiuolaikiškus mobiliuosius telefonus, susikalbėti kiek lengviau. Tuo tarpu turintieji senesnius aparatus priversti ieškoti vietos, kur ryšys geresnis.

Sklando įvairios versijos, kodėl valdininkus taip sunkiai pasiekia mobilusis ryšys. Esą sovietmečiu pastatas buvo pastatytas iš blokų, kuriems gaminti buvo naudojamos medžiagos, dabar trikdančios mobilųjį ryšį. Tarp sienų išvedžioti variniai laidai, kurie taip pat blokuoja signalą.

Be to, darbuotojai šnibždasi, kad tenka dirbti ant kaulų. Statant tuometį Ryšių ministerijos kompleksą čia žuvo darbininkas. Pastato, Vilniaus gatvėje pažymėto 33-iuoju numeriu, statyba buvo baigta 1978 metais.

Į šį kompleksą įėjo administracinė dalis – ministerija, 20 tūkstančių numerių automatinė telefonų stotis, paštas ir kiti objektai.

Įmonės „Teo LT“ aptarnavimo skyrius, įsikūręs tame pačiame pastate kaip ir Sveikatos apsaugos ministerija, taip pat kenčia dėl prasto mobiliojo ryšio.

„Taip, ryšio kokybė nėra gera. Manau, kad tai ne vien tik mūsų problema. Daugelis panašiuose pastatuose dirbančių žmonių susiduria su tokia pačia problema. Galiu garantuoti, kad šiame pastate tikrai nėra jokios mūsų bendrovės įrangos, kuri galėtų slopinti mobiliojo ryšio signalą“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ tvirtino įmonės „Teo LT“ atstovas Antanas Bubnelis.

Valstybinio aplinkos sveikatos centro visuomenės sveikatos ekspertizės skyriaus vedėjas Marius Urbonas teigė žinąs, kad ryšys sostinės centre esančioje ministerijoje yra prastas, tačiau kol nėra atlikti tyrimai, jis nenorėjo vertinti, kodėl taip yra. Artimiausiomis dienomis Sveikatos apsaugos ministeriją ketina tirti Ryšių reguliavimo tarnybos specialistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius