Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 22

Kyšininkavimu įtariamas sveikatos apsaugos viceministras porą savaičių praleis už grotų (nuotraukos, atnaujinta 16.02 val.)

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo, 2010 metų sausio 21 dieną sulaikė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) viceministrą Artūrą Skiką. Jis įtariamas kyšininkavimu, teismas A.Skiką leido laikyti suimtą 14 parų.
Artūras Skikas teisme
Viceministras A.Skikas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pareigūnams gavus duomenų, kad SAM viceministras A.Skikas reikalavo ir priėmė iš vienos viešosios įstaigos vadovo 20 000 litų neteisėtą atlygį, teigiama STT pranešime.

A.Skikui įteiktas pranešimas apie įtarimą padarius nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 225 str. 2 d.

A.Skikas laikinai sulaikytas 48 valandoms, sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės skyrimo.

Atliekamą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. 

Papildyta 10.55 val.: Sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas naujienų portalą 15min.lt tikino neturintis jokios informacijos apie A.Skiko sulaikymą. Jis neįtarė nei iš kokios įstaigos vadovo, nei už ką viceministras galėjo paimti kyšį. „Nežinau, neturiu ką komentuoti. Žinau tiek pat, kiek ir jūs. Nemalonu, ką padarysi“, – kalbėjo A.Čaplikas.

Jis priminė, kad A.Skikas ministerijoje kuravo keletą sričių: visuomenės sveikatą, kraujo donorystę, greitosios medicinos pagalbos darbą ir kovą su pandemija. „Jeigu pastebėjote, labai buvo matomas žmogus, kai buvo gripo epidemija, ir tikrai gerai dirbo“, – viceministrą gyrė A.Čaplikas.

Naujienų portalo 15min.lt žiniomis, sveikatos apsaugos viceministras A.Skikas pareigūnų buvo sulaikytas su įkalčiais, t. y. iškart po to, kai tariamai paėmė kyšį.

Papildyta 16.02 val.: Nors prokuroras prašė A.Skiką suimti mėnesiui, teismas nusprendė viceministrą suimti 14 parų.

Vedamas iš teismo salės A.Skikas žurnalistams sakė, kad jokio kyšio neėmė.

„Teismas konstatavo, kad prokuroro nurodytais duomenimis yra pagrindas manyti, jog Artūras Skikas būdamas laisvėje gali trukdyti procesui. Teismo nutartis įtariamojo ir jo gynėjo per 20 d. gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui“, - rašoma teismo pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius