-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 31

Sveikatos priežiūros specialistai apie visuotinę gripo epidemiją šalyje šiemet nekalba

Sveikatos priežiūros specialistai neprognozuoja, kad šiemet Lietuvoje galėtų būti paskelbta visuotinė gripo epidemija, kaip buvo nutikę pernai.
Klaipėdos apskrityje daugiausia gripo atvejų užfiksuota Klaipėdoje.
Gripas / E.Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Praėjusią savaitę sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje pasiekė epideminį lygį. Gripo epidemiją jau skelbia 12 savivaldybių, dar keturioms rekomenduota tai padaryti.

Anot Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos (VVSPT), tikėtina, kad sergamumui kylant, gripo epidemijos gali būti skelbiamos ir kitose savivaldybėse, tačiau apie epidemijos paskelbimą visos šalies mastu nekalbama.

„Šiuo metu pasaulyje, skirtingai nuo praėjusios žiemos, kai buvo paskelbta gripo pandemija, yra popandeminis laikotarpis. Kaip ir ankstesnėmis žiemomis, gripo epidemijos skelbiamos savivaldybių lygmeniu“, – teigia VVSPT Užkrečiamųjų ligų skyriaus vedėja Nerija Kuprevičienė.

Pernai Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija buvo paskelbusi visuotinę gripo epidemiją, kai ji buvo paskelbta daugiau nei pusėje iš visų 60 Lietuvos savivaldybių.

Šiuo metu epidemiją jau paskelbusios Kauno, Šiaulių ir Panevėžio miestų, Klaipėdos miesto ir rajono, Kėdainių, Prienų, ir Varėnos rajonų, Marijampolės, Kalvarijos ir Kazlų Rūdos savivaldybės. Raseinių rajonas epidemiją skelbia nuo antradienio.

Atsižvelgusios į visuomenės priežiūros specialistų rekomendacijas, epidemiją skelbti svarsto Rietavo bei Joniškio savivaldybės, tai padaryti rekomenduota ir Plungės bei Kauno rajonų savivaldybėms.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius