Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 14

Sveikti vėžiu sergantiems vaikams padės rūpinimasis jų mamomis

Šią savaitę startuoja paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ inicijuota akcija „Palaikykime vėžiu sergančių vaikų mamas“, kurios tikslas – atkreipti dėmesį į sunkiai sergančių vaikų mamas. Kiekvienas nusipirkęs lietuviškos kosmetikos „Margarita“ gaminių prekybos tinkle „Eurokos“ prisidės prie terapinių ir psichologinių užsiėmimų mamoms ligoninėje. Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad akcija vyks iki šių metų liepos 31 d.
Vaikutis ir mama
Vaikutis ir mama / Dovilės Budreikaitės Dagienės nuotr.

„Visos mamos yra skirtingos, bet kai jų vaikai suserga, jos tampa vienodos, suprantančios viena kitą ir aukojasi vaikui, atsisakydamos visų kitų žemiškų džiaugsmų. Būtent mamos, susidūrus su sunkia vaiko liga, turi likti stipriausios, nes emocijos, jausmai ar pergyvenimai persiduoda ir vaikams. Todėl mums svarbu rūpintis tiek vaiko, tiek jį slaugančių mamų savijauta. Nes kai mama stipri, pastebimai gerėja ir ligoniukų savijauta, vaikai greičiau sveiksta“,  – sako paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ direktorė Eglė Mėlinauskienė.

Per daugiau nei penkerius fondo veiklos metus poreikis stiprinti ir drąsinti būtent mamas nuolat auga. Pastebėta, kad mamos jaučiasi ramiau ir stipriau, kai jaučia nuoširdų dėmesį ir rūpestį tiek vaikui, tiek sau pačioms. „Nors keleto akimirkų džiaugsmo, nors keleto minučių be minčių apie ligą, kuri ilgam atskyrė mus nuo brangių žmonių ir apvertė gyvenimą ne savaitei ir net ne mėnesiui. Štai ko laukiam visos čia, ligoninėje gyvenančios mamos, su viltimi ir tikėjimu, kad gal jau rytoj bus geriau...“, – sakė viena onkologine liga sergančio vaiko mama.

Vaiko onkologinės ligos gydymas trunka mažiausiai pusę metų, todėl vienas iš tėvų, dažniausiai – mama, ilgą gydymo laikotarpį praleidžia ligoninėje kartu su vaiku. Todėl už akcijos metu surinktas lėšas „Mamų unija“ organizuos fizinę, psichologinę bei dvasinę būseną sustiprinančius terapinius užsiėmimus vėžiu sergančius vaikus slaugančioms mamoms Vilniaus Universiteto Santariškių vaikų ligoninėje ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikose. Tai bus savęs pažinimo, relaksacijos, muzikos, dailės, pasakų ir kt. terapijos užsiėmimai, kuriuos ves profesionalūs specialistai.

„Šios kilnios akcijos idėja patikėjome iškart. Todėl neabejojame, kad ir Lietuvos žmonės noriai rinksis dovanojimo džiaugsmą – galimybę ne tik praskaidrinti vėžiu sergančių vaikų mamų kasdienybę, bet ir prisidėti prie realios pagalbos sunkų ir skausmingą gyvenimo išbandymą patiriančioms mamoms“, – sako „BIOK laboratorija“ rinkodaros projektų vadovė Simona Launikonytė.

Akcija, kurios metu bus remiamos vėžiu sergančių vaikų mamos, yra vykdoma 110 „Eurokos“ parduotuvių visoje Lietuvoje. Pardavėjos segės vėžiu sergančias mamas palaikančius ženkliukus, o „Margarita“ produktai  išsiskirs specialiais akcijos žymekliais. Per akcijos laikotarpį planuojama surinkti ne mažesnę nei 5 000 Lt paramos sumą. Visi, norintys palaikyti vėžiu sergančių vaikų mamas, gali aukoti ir siųsdami SMS žinutę numeriu 1670 arba pervesdami į sąskaitą LT 51 7400 0322 6692 3810, įrašant nuorodą „Mamoms“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius