Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 23

Švenčių kodas kauniečiams: pavalgius būtina pasilinksminti!

Turbūt nesu vienintelė, kuri kelias pastarąsias dienas gyveno nuolatinėje „nieko nespėju“ būsenoje.
2009 metų eglė
Kauno Rotušės aikštė

Tačiau jau rytoj šventinis chaosas pradės rimti, o po jaukios Kūčių vakarienės su pačiais brangiausiais žmonėmis pašonėje pradės kirbėti mintis: ką nuveikti, paragavus visų 12 patiekalų. Vertinantiems subjektyvią nuomonę – nedidelis tarpušvenčio renginių Kaune gidas. Gal ką nors išsirinksite.

Kalėdinis maskaradas

Kol dalis nuolatinių klubinėtojų pirmąją Kalėdų dieną bandys susiorganizuoti klasės susitikimą gimtajame provincijos miestelyje, likę Kaune tiesiu taikymu kraustysis į „Pop Star Bar“. Neseniai triukšmingai pirmąjį gimtadienį atšventęs klubas gruodžio 25-osios vakarą pristatys specialią „tarp šventinę“ programą, kurios tikslas – išjudinti nuo mamų maisto aptingusį kūną ir priversti jį prisiminti, kad svarbiausia gyvenime – šėlti geruose vakarėliuose. O kas daugiau, jei ne RyRalio Djs bus atsakingi už ypatingą Kalėdų maskaradą. Kartu su jais minią valdys ir tiesioginiu skrydžiu iš Belgijos atvykęs Raoul Belmans iš Swirl People dueto, kuris, kaip žinia, yra du kartus pripažintas kaip geriausias Belgijos didžėjų ir prodiuserių duetas. Taigi, metas ruošti kojas geram vakarėliui!

Kada – penktadienį, 22 val., kiek – 20 Lt.

Geros nuotaikos dozė

Tele Bim Bam Neringa
Tele Bim Bam Neringa

Dar visai neseniai šeštadienio rytai daugeliui Lietuvos vaikų ir jų tėvams prasidėdavo televizoriaus įsijungimu ir nuotaikinga „Tele bim bam“ kompanijos laida. Šiemet jos nebeliko, tačiau smagias daineles kurianti „Tele bim bam“ siela Neringa Čereškevičienė niekur nedingo. Surikiavusi savus „pipiriukus“ ir „žirniukes“ mama Neringa atkeliauja į Kauną. Antrąją Kalėdų dieną ji šio miesto gyventojams dovanos šventinį koncertą „Tele bim bam Kalėdos“. Smagios dainos apie vorą, iškritusį dantį, peliukų mokyklą ir kitus „Tele bim bam“ pasaulio gyventojus ir įvykius skambės Rotušės aikštėje.

Kada – šeštadienį, 16 val., kiek – nemokamai.

Džiazas su alumi

Sakysite, kad toks derinys neįprastas? Nesutinku! Gruodžio 27 dieną restorane – alus darykloje „Avilys“ publikos dėmesio lauks tarptautinis projektas, kurio organizatoriai jį pavadino paprastai: tiesiog „Džiazas su ispanais“.

Kęstutis Vaiginis
Kęstutis Vaiginis

Lietuviškąją pusę atstovauja talentingas Lietuvos saksofonistas Kęstutis Vaiginis, jau ne kartą nustebinęs įdomiais tarptautiniais koncertais. Šįkart jo kompanijoje du ispanai: gitaristas Aleix de Gispert ir dainininkė Celeste Alias.

Vakaro programoje – jausmingos bosanovos ir džiazinės improvizacijos, kurias užgerti bus galima ypatingu daryklos alumi.

Kada – sekmadienį, 17.30 val., kiek – 40 Lt.

Kalėdos salsa gerbėjams

Tie, kurie išgirdę salsos ritmą negali nusėdėti ant kėdės, seniai žino, ką veiks gruodžio 27-ąją. Tačiau galbūt ir kitus suvilios karščiu alsuojantis salsa vakaras laisvalaikio namuose „Nautilus“. Šventiniame vakarėlyje „Navidad en el Barrio!“ gyvą salsą dovanos tikri profesionai – „Baltic Salsa Orchestra“ muzikų kvartetas. Renginyje bus galima išvysti įvairių šokių kolektyvų atstovų pasirodymus: Salsa (Tiene Tumbao, In dance), Locking & Popping (Potatoes In Beat), sportinių šokių (Valera ir Olga), Girls Only (AK studio). Vakaro siautulį kurstys DJ Cinco, jau dabar renkantis rinktinius salsa ritmus. Tik nepamirškite aprangos kodo – „coctail dress“!

Kada – sekmadienį, 21 val., kiek – 25 Lt.

Į teatrą!

Tarpušvenčiu miesto teatruose pilna šventinių spektaklių. Ypač daug skirta mažiesiems žiūrovams. Tačiau kas draudžia kartu su savais ar draugų, brolių, pusseserių vaikais užsukti į Kalėdinį vaidinimą ir suaugusiems? Tokių žiūrovų – didelių ir mažų – laukia Kauno valstybinis lėlių teatras, šiemet šventėms paruošęs net du naujus spektaklius. Didžiojoje teatro salėje skambės „Stebuklingas varpelis“.

Žaisliuko istorija
Žaisliuko istorija

Violetos Šoblinskaitės pasakaitę apie miškinukų nuotykius Kalėdų naktį į teatro sceną perkėlė režisierius Algimantas Stankevičius. Į Mažąją salę trauks visi, kam rūpi sužinoti, ką per Kalėdas veikia mažas vienišas meškutis. Spektaklio „Žaisliuko istorija“ kūrybinė grupė jau žino: nuotaikingas daineles lengvai įsimena net ir mažiausi – trimečiai – jų žiūrovai. Todėl baigiantis vaidinimui salė jau kartu dainuoja.

Į abu spektaklius žada užsukti ir Kalėdų Senelis, dovanomis ir gerais žodžiais apdalinsiantis kiekvieną šiemet gerai besielgusį vaiką.

Kada – sekmadienį, 12 ir 13 val., kiek – 10-15 Lt.

Na, o tiems, kurie iš šių pasiūlymų neišsirinko, turiu dar vieną idėją. Griebkite šalia esančius artimuosius ir keliaukite į Rotušės aikštę, prie pagrindinės, kaip nuotaka baltos Kauno eglės. Ten šventinis šurmulys vyksta kasdien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius