-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 23

Šventinio savaitgalio kodas: Joninių naktis – ne namuose

Sinoptikai žada, kad trumpiausią metų naktį bus tradiciškai šlapia. Tačiau Joninių renginiams lietus nesutrukdys. Juolab kad nusprendusieji ieškoti paparčio žiedo turės iš ko rinktis: bijantys sušlapti galės šėlti laive ar muzikos klubuose, kiti – Senojoje Nemuno prieplaukoje ar rajone vyksiančiuose renginiuose.
Joninių renginių netrūks nei Kaune, nei už jo.
Joninių renginių netrūks nei Kaune, nei už jo. / Organizatorių nuotr.

Mėgstantys tradicijas rytoj laukiami Nemuno krantinėje, prie senosios prieplaukos. Čia jau ne pirmus metus vyks trumpiausios metų nakties renginys „Joninės prie Nemuno“. Šių metų programa turėtų įtikti įvairaus skonio kauniečiams: nesėdėti vietoje, bet šokti ar bent jau linguoti kvies Linas Adomaitis, Kauno rajono Neveronių kultūros centro folkloro ansamblis „Viešia“, Ežerėlio kultūros centro kapela „Samanėlė“ bei modernaus folkloro grupė „Pievos“.

Kartu su folklorų kolektyvų nariais kauniečiai galės sudalyvauti Joninių žaidimuose, pinti ir plukdyti vainikėlius. Tiesa, kadangi aplink nėra pievų, organizatoriai ateinantiems į šventę pataria iš anksto pasirūpinti gėlėmis ar vainikais – kad būtų ką paleisti į upę. Šventėje laukiama apie 2 tūkst. žmonių.

Kada – ketvirtadienį, 20 val.

Renginys nemokamas

Vakarėlis laive

„Joninės ir vanduo – neatsiejami dalykai. Todėl linksmintis laive iki paryčių – daugiau nei natūralu“, – sako vakarėlio „LABAS Boat Party/JONINĖS“ rengėjai. Naktinėti ant vandens nusiteikusiems organizatoriai primena, kad Senojoje Nemuno prieplaukoje prišvartuotas laivas „Aitra“ pajudės 19.30 val. Nespėjusieji iki to laiko į jį patekti, tai padaryti dar galės 22 val. – tuo metu „Aitra“ švartuosis prie naktinio klubo „Combo“ esančioje prieplaukoje. Nuobodžiauti laive neleis didžėjų desantas – Kastis Torrau & Donatello, Body Heat & Tuscany, Arnas D ir Ignas.

Kada – ketvirtadienį, nuo 19.30 val.

Kiek – nuo 20 Lt.

Rajone – renginių puokštė

Nusprendusieji Jonines pasitikti ne Kaune, bet rajone, turės didžiulį pasirinkimą. Šventiniai renginiai ketvirtadienį, nuo 15 val., vyks Vandžiogaloje, kur numatytos įvairios sporto rungtys bei popgrupių koncertai, panaši programa ir Domeikavos parke. Tuo metu Kačerginės parke bus galima šokti gegužinėje „Buvo naktys švento Jono“, o prisiminti Joninių tradicijas bus galima Ringauduose, prie Pyplių piliakalnio. Nuo 20 val. čia vyks šventė „Kupolio rožė“. Jos programoje – vainikų plukdymas, Joninių burtai, laužas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius