Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 15

Švietimo darbuotojų profesinė sąjunga grasina protestais, jei nebus derybų dėl mokytojų atlyginimų

Aukštaitijos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (AŠDPS) pirmadienį kreipėsi į Vyriausybę bei Švietimo ir mokslo ministrą Gintarą Steponavičių su reikalavimu nedelsiant pradėti derybas dėl 2009 metų mokytojų darbo užmokesčio. Jei sprendimas dėl švietimo darbuotojų atlyginimų bus priimtas be derybų, AŠDPS žada svarstyti masinio protesto galimybes.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

AŠDPS pirmadienį išplatintame spaudos pranešime pažymima, kad derybų reikalaujama nerimaujant, kad gali būti nepaisoma valstybės įsipareigojimų mokytojams.

Ilgalaikėje pedagoginių darbuotojų darbo užmokesčio didinimo programoje numatyta, kad nuo kitų metų sausio pedagogų atlyginimai augs 10 proc., dar 10 proc. – nuo rugsėjo. Tuo metu valdančiosios koalicijos pasirašytame krizės įveikimo plane numatyta, kad pedagogams kitais metais darbo užmokestis bus didinamas mažiau - vietoj šalies mokytojams kitąmet žadėtų 1,091 mlrd. litų, valdantieji krizės įveikimo plane numatė 861 mln. litų.

AŠDPS derybose žada siekti mokytojų atlyginimų didinimo nuo kitų metų ne mažiau 22 proc., pradedant 10 proc. nuo sausio 1 dienos. Taip pat nepritariama Vyriausybės programoje numatytam bazinio dydžio, nuo kurio skaičiuojami mokytojų atlyginimai, mažinimui. AŠDPS derybose tikina pritarsianti galimam Švietimo ir mokslo ministerijos pasiūlymui atidėti etatinio mokytojų darbo apmokėjimo įvedimą vėlesniam laikui.

Pranešime tvirtinama, kad profesinė sąjunga patvirtino alternatyvius pasiūlymus Vyriausybei kaip taupyti švietime, nekarpant atlyginimų didinimo programos.

Sprendimų dėl darbuotojų darbo sąlygų ir atlyginimų priėmimą be derybų su darbuotojų atstovais AŠDPS vertintų kaip šiurkštų Europos Sąjungos bei Lietuvos socialinės partnerystės principų pažeidimą ir teigia būsianti priversta svarstyti Lietuvos švietimo darbuotojų masinių protesto akcijų organizavimo galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius