Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 02

Švietimo ir mokslo ministerija susirūpino neformaliuoju vaikų švietimu

Švietimo ir mokslo ministerija po ilgesnės pertraukos vėl pradėjo finansuoti neformaliojo vaikų švietimo projektus. Beveik visose savivaldybėse startuoja kelios dešimtys ministerijos finansuojamų projektų. Dauguma jų aprėpia ir vaikų vasaros poilsį, kituose numatyta veikla, pritaikyta specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems mokiniams.
Švietimo ir mokslo ministerija
Švietimo ir mokslo ministerija / BFL/A.Ufartas

Projektų tikslas – praplėsti vaikų popamokinių užsiėmimų įvairovę, sudaryti galimybes neformaliojo švietimo veikloje dalyvauti specialiųjų poreikių turintiems mokiniams, didinti vaikų užimtumą vasarą.

Lietuvos šeimų, auginančių kurčius ir neprigirdinčius vaikus, bendrija „Pagava“ vaikams ir jų tėvams siūlys įvairią edukacinę veiklą, sudarys sąlygas vaikų sportinei ir meninei saviraiškai, pilietiškumui ugdyti. Bendrija pakvies vaikus ir dalyvauti vasaros stovykloje. Kurčiuosius ir neprigirdinčiuosius vaikus į savo veiklą taip pat įtrauks ir Pamario skautai.

Dalis projektų skirti meninei, pažintinei veiklai. Pvz., Kauno jaunimo žiniasklaidos centras suburs bendraminčius vizualinio meno kūrybinėse dirbtuvėse, kuriose turėtų gimti mokinių fotografijos ir medijos festivalis „Stop frame“. Į Lietuvos aviamodelių sporto federacijos projektą įsitraukę mokiniai gamins raketų modelius, juos išbandys varžybose, o gyvosios istorijos klubo „Leitgiris“ parengto projekto dalyviai per įvairią edukacinę veiklą susipažins su senovės baltų gyvensena. Respublikinė ekonomikos mokytojų asociacija mokiniams siūlys novatorišką verslumo ir ekonomikos mokymosi metodą, Lietuvos geologų sąjunga sutelks neabejingus geologijai ir gamtosaugai mokinius.

Finansuoti ir vaikų judrumą, sveiką gyvenseną skatinantys projektai. Pvz., Trakų buriuotojų klubas kvies buriuoti vaikus iš tų savivaldybių, kuriose nėra tokių sąlygų. Daug sportinių užsiėmimų siūlys Masinio futbolo asociacija.  

Šiais metais konkursui iš viso buvo pateikti 53 asociacijų projektai. Iš jų atrinktiems 28 projektams skirta 200 tūkst. Lt. Konkursą inicijavo ir lėšas skiria Švietimo ir mokslo ministerija, organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius