2009 03 10

Švietimo ir mokslo ministro G. Steponavičiaus videokreipimasis: ilgiau delsti negalime

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius išplatino videokreipimąsi į abiturientus, studentus, jų tėvus, dėstytojus bei visus, kuriems rūpi aukštojo mokslo ateitis, kviesdamas bendram darbui keičiant aukštojo mokslo sistemą.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šiandien, kai akis bado įsisenėjusios aukštojo mokslo problemos, o jauni žmonės šimtais ir net tūkstančiais renkasi studijas užsienyje, negalime ilgiau delsti, privalome pradėti reformą jau šiemet. Turime nestokoti ambicijos – kaip šalis, kuri nori būti pranašesnė ne tik už kaimynus, bet ir didžiuotis savo pasiekimais pasaulyje. Aukštasis mokslas gali tapti Lietuvos varikliu“, – sako ministras G. Steponavičius.

Pasak ministro, Seimui priėmus Mokslo ir studijų įstatymą, reikės imtis konkrečių darbų, kad Lietuvoje atsirastų aukštesni studijų kokybės standartai. Numatoma įdiegti studijų krepšelį, kuris skatintų aukštąsias mokyklas konkuruoti dėl didesnio finansavimo bei didinti studijų kokybę. Taip pat bus pertvarkyta aukštųjų mokyklų vadyba, siekiant efektyvesnio, skaidresnio, visuomenei atviresnio universitetų valdymo, praneša Švietimo ir mokslo ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius