Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 28

Šyšoje kartojasi ekologinė katastrofa

Savaitgalį į Šilutės rajone esančią Šyšos upę išsiliejus nuodingų medžiagų ėmė dvėsti žuvys. Teigiama, kad šioje vietoje galima konstatuoti ekologinę katastrofą.
Šyšos upėje dvesia žuvys.
Šyšos upėje žuvys dvėsė ir pernai. / Skaitytojo A.Narbuto nuotr.

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis kreipėsi į aplinkos ministrą Gediminą Kazlauską, Valstybinę visuomenės sveikatos priežiūros tarnybą, Lietuvos žaliųjų judėjimą, informuodamas apie  šeštadienio naktį Šilutės rajone įvykusią Šyšos upės ekologinę katastrofą.

„Naktį iš birželio 25 dienos į 26 dieną vėl buvo paleista nuodingų medžiagų į Šyšos upę. Laivų savininkai grįždami naktį pastebėjo šią ekologinę katastrofą ir ją užfiksavo nuotraukose. Nuotraukos liudija masišką žuvų kritimo faktą. Sekmadienį Šilutės uostas baltavo nuo kritusių žuvų“, – komentavo Seimo narys.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento duomenimis, vandenyje yra žymiai sumažėjęs deguonies kiekis. Dėl ko taip nutiko, paaiškės atlikus vandens tyrimus. 

Šyša buvo užteršta, žuvys joje gaišo ir pernai. Anot Seimo nario, nors praėjusios vasaros Šyšos upės ekologinė katastrofa įvardyta ir išaiškinta, tačiau kaltų už šią veiką asmenų lyg ir nėra. 

Seimo narys paprašė atsakingų institucijų informuoti apie nustatytus ir patrauktus atsakomybėn asmenis dėl pernai įvykusios Šyšos upės teršimo ir jos žuvų nuodijimo, nurodant paskirtas baudas ar kitas atsakomybės priemones. Taip pat Seimo narys savo prašė informuoti apie savaitgal įvykusios Šyšos upės ekologinės katastrofos mąstą ir poveikį gamtai, žmogaus sveikatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius