-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 10

Taifūnui Haiyan keičiant kryptį ir artinantis prie Vietnamo, sekmadienį evakuota 600 tūkst. žmonių

Vietname, artinantis supertaifūnui Haiyan, kuris Filipinuose pareikalavo tūkstančių gyvybių, buvo evakuota daugiau kaip 600 tūkst. žmonių, sekmadienį pranešė pareigūnai.
Filipinų Taklobano miestas, nusiaubtas taifūno Haiyan
Filipinų Taklobano miestas, nusiaubtas taifūno Haiyan / „Scanpix“ nuotr.

Vietnamo sostinės Hanojaus gyventojai rengiasi smarkioms liūtims ir potvyniui, o dešimtims tūkstančių žmonių iš pakrančių rajonų buvo įsakyta evakuotis.

„Evakavome daugiau kaip 174 tūkst. namų ūkių, o tai prilygsta daugiau kaip 600 tūkst. žmonių“, – sakoma oficialiame Vietnamo potvynių ir audrų kontrolės departamento pranešime.

Taifūnas, kuris šalies pakrantę turi pasiekti vėlai sekmadienį, pakeitė kursą, todėl masinės evakuacijos vyko toliau – buvo evakuota maždaug 52 tūkst. gyventojų iš šiaurinių pakrantės provincijų, pranešė oficialioji Vietnamo televizija.

Žmonės privalo pasiimti pakankamai maisto ir būtinų dalykų trims dienoms.

„Žmonės privalo pasiimti pakankamai maisto ir būtinų dalykų trims dienoms ... Tie, kurie nepersikels savanoriškai, bus priversti“, pranešė interneto laikraštis „VNExpress“, kuris pridūrė, kad visiems laivams buvo įsakyta grįžti į krantą.

Raudonasis Kryžius pranešė, jog pasikeitęs Haiyan kursas reiškia, kad „stichinės nelaimės rajonas gali padidėti nuo devynių provincijų iki 15“ ir kad tai bus didelė našta šalies resursams.

Raudonojo Kryžiaus atstovas šalyje Michaelas Annearas pridūrė, kad Hanojų tikriausiai merks smarkios liūtys ir kils potvynis.

Daugelis sostinės gyventojų prieš audrą skubėjo kaupti maisto ir vandens atsargų.

Daugeliui iš maždaug 200 tūkst. žmonių, evakuotų iš keturių centro pietų provincijų, kurios, kaip prognozuota iš pradžių, turėjo būti taifūno kelyje, buvo leista grįžti namo, pranešama vyriausybės interneto svetainėje.

Audros epicentras pakrantę turi pasiekti vėlai sekmadienį, jos vėjų greitis turi būti maždaug 74 km per valandą.

„Haiyan sparčiai juda į šiaurę-šiaurės vakarus, greičiu, siekiančiu 35 km per valandą“, – pranešė šalies meteorologijos biuras.

„Haiyan“, kuris buvo vienas stipriausių taifūnų per visą registravimo istoriją, kai siaubė Filipinus, virš Pietų Kinijos jūros susilpnėjo ir Vietnamą turi pasiekti jau kaip 1 kategorijos audra, nurodo meteorologai.

Pranešama, kad rengdamiesi bėgti nuo taifūno žuvo mažiausiai keturi žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius