Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 19

Taikiomis akcijomis sieks „Romuvai“ sugrąžinti gyvybę (nuotraukos)

Svajingomis melodijomis besiliejantys saksofono garsai ir keliasdešimt įvairaus amžiaus žmonių, rankose laikančių karštos kavos kupinus puodelius. Toks vaizdas nustebino daugelį kauniečių, penktadienį per pietus žingsniavusių pro Laisvės alėjoje esantį kino teatrą „Romuva“.
Renginio akimirkos
Renginio akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Greta legendinio, tačiau jau kelerius metus jokios veiklos nevykdančio kino teatro penktadienį vyko architekto Audrio Karaliaus inicijuota flashmob akcija „Su kava už Romuvą!“. Visuomeninės kino teatro „Romuva“ valdybos nario pareigas einantis A.Karalius miestiečius sukvietė taikiu būdu pareikšti savo poziciją dėl mirštančio Laisvės alėjos simboliu tapusio kino teatro.

„Mes pradėjome šitą karą, nes absoliučiai taikiomis priemonėmis yra neįmanoma pasiekti tikslą – sugrąžinti Romuvos kino teatrą į miesto gyvenimą“, – kalbėjo architektas.

Penktadienį, lygiai 12 val., kino teatro prieigose būriavosi virš 50 kauniečių, rankose laikiusių kavos kupinus puodelius, kuriuos akcijos iniciatorius įvardino karštu, bet taikiu ginklu.

Nuo 2002 metų kino teatrą valdančios bendrovės „Rosh“ direktoriui Ramūnui Šalūgai priklauso beveik 20 proc. „Romuvos“ akcijų. Nors visas kitas akcijas valdo „Romuvą“ menų centru planuojanti paversti miesto savivaldybė, šie ketinimai kol kas lieka tik tuščiais pažadais.

„R.Šalūga, kuris užvaldė šitą kino teatrą pasinaudodamas klerkų nesąžiningumu, elgiasi nedorai ir jis pagaliau turi tai suprasti. Kino teatro vidus yra tiek nuniokotas, kad susproginėję radiatoriai užliejo pastatą vandeniu. Kadangi tai yra smetoninis pastatas, sienose esantys vamzdžiai greičiausiai taip pat yra trūkę, tad gresia naujas kapitalinis remontas, – nelinksmai pasakojo A.Karalius. – Pastaruoju metu mes radome daug pažeidimų. Kai jis (R.Šalūga, – aut. past.) pajuto, kad tvenkiasi debesys ir pretenzijos, jis pareiškė, kad bendrausime tik teisme. Kadangi esame visuomeninkai ir nedisponuojame didelėmis lėšomis, mes negalime samdyti brangių advokatų“.

Taikias kovos už kino teatro atgaivinimą priemones pasirinkęs A.Karalius priminė, jog balandžio  17 d. sukaks lygiai 70 metų nuo pirmojo „Romuvoje“ vykusio kino seanso.

„Labai norisi, kad tai (jubiliejaus minėjimas, – aut. past.) vyktų ne gatvėj ir ne už durų. Kauniečiai turi liautis būti tarsi benamiai savo mieste“, – pareiškė A.Karalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius