2011 05 06

Taikos prospekto Kaune remontas: galvos skausmas pagaliau išgydytas

Beveik mėnesį trukęs ir daugelio vairuotojų kantrybės taurę perpildęs Taikos prospekto remontas pagaliau baigtas. Tiek valdininkai, tiek ir kelininkai žada, jog panašių nesusipratimų Kaune daugiau nebus.
Kasdien Taikos prospektu turinčių vairuotojų vargai pagaliau baigėsi.
Kasdien Taikos prospektu turinčių vairuotojų vargai pagaliau baigėsi. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Balandžio viduryje išgremžę kelių kilometrų ilgio Taikos prospektą, kelininkai vėliau šią gatvę tarsi užmiršo. Tik praėjus daugiau nei dviem savaitėms, bendrovės „Kelių remonto grupė“ brigada pradėjo Taikos prospekto asfaltavimo darbus, kurie vakar jau buvo baigti.

Kaip aiškino kelininkai, darbai minėtoje Kauno vietoje buvo sustoję dėl sugedusios asfaltbetonio gamyklos technikos. „Be to, vien tik Taikos prospekte, kalbant apie sutvarkytų duobių plotą, mes padarėme tiek, kiek pernai užlopėme visame mieste“, – pridūrė bendrovės „Kelių remonto grupė“ statybos direktorius Mindaugas Norkus.

Paklaustas, ar tokių nesusipratimų bus išvengta ateityje, gatves tvarkančios bendrovės atstovas linktelėjo galva: „Manau, kad taip. Dabar jau darbų apimtys mažėja.“

Problemas išspręs naujas konkursas

Bet savivaldybės klerkai nėra linkę pasikliauti jau ne kartą juos suerzinusių kelininkų pažadais. Valdininkai rengiasi paskelbti naują gatvių tvarkymo konkursą, kurio sąlygose bus numatyta, jog išgremžtos gatvės turi būti išasfaltuotos per 48 valandas.

„Priešingu atveju rangovas mokės sutartyje numatytas baudas“, – patikino savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Po konkurso planuojama pasirašyti preliminarias sutartis su penkiais potencialiais rangovais, kurie savivaldybei pateiks savo siūlymus. Anot Miesto tvarkymo skyriaus vadovo, tokiu būdu vienai seniūnijai ar netgi vienai gatvei bus galima parinkti kelias kartu dirbsiančias bendroves.

„Mes turėsime galimybę rinktis. Jei kuri bendrovė kokį kartą mus paves, mes nebūsime prisirišę prie kurios nors įmonės, kaip yra dabar. Jei matysime, kad kurioje nors vietoje darbai stringa, galėsime operatyviai reaguoti ir darbų spartą konkrečioje vietoje padidinti įvedant kitus rangovus“, – aiškino A.Pakalniškis.

Ieškos 2 mln. Lt

Pasak jo, sutartis su naujajame konkurse dalyvausiančiomis bendrovėmis tikimasi pasirašyti jau šios vasaros pabaigoje.

„Jeigu viena bendrovė turi 8 seniūnijas, tai tas truputį nenormalu. Tai yra per didelis kąsnis, kurio ji nesukramto“, – padėtį, kai beveik visus mieste vykstančius gatvių lopymo darbus vykdo bendrovė „Kelių remonto grupė“, apibūdino valdininkas.

Per beveik du mėnesius trunkantį duobių lopymo sezoną jau atlikta darbų už maždaug 2,5 mln. Lt. Dar 800 tūkst. Lt, skirtų gatvių remontui, yra numatyti šių metų biudžete. Miesto tvarkymo skyriaus specialistai, matydami, jog šių lėšų tikrai neužteks, jau kreipėsi į miesto vadovus, kad šie papildomai skirtų dar bent 2 mln. Lt.

Gatvių remonto darbai dabar ir artimiausiu metu:

Tvirtovės al., Nuokalnės g., Šiaurės pr., Panerių g., Varnių g., Šarkuvos g., Baltijos g.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius