Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 10 /10:48

Tarnautojų algų projektas išimtas iš Seimo darbotvarkės

Antradienį parlamentarai turėjo apsispręsti dėl politikų, teisėjų, tarnautojų, pareigūnų atlyginimų skaičiavimo kitąmet, tačiau klausimas per seniūnų sueigą išimtas iš darbotvarkės.
Seime pradėta svarstyti 2016 metų biudžetas
Seimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Išsiskyrė Vyriausybės nuomonė ir komiteto nuomonė, todėl frakcijos paprašė laiko diskusijai. Tiesiog šiandien dar paprašė išimti, padiskutuoti, kad galėtų trečiadienį frakcijose aptarti“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Vyriausybė bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo kitais metais nedidinti atlyginimų minėtoms asmenų kategorijoms ir palikti šiemet taikomą pareiginės algos bazinį dydį – 130,5 euro. Tačiau šį projektą svarstęs Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas jam nepritarė.

Tai reiškia, kad parlamentarai Seimo salėje lems, ar bus pritarta Vyriausybės projektui, ar komiteto pozicijai.

Socialinių reikalų ir darbo komiteto nariai palaikė Seimo Teisės departamento išvadą, kad per krizę pareiginės algos bazinis dydis sumažintas iki 130,5 euro (450 litų) dėl pablogėjusios valstybės ekonominės ir finansinės būklės, tuo metu dabar nepateikiama argumentų, liudijančių valstybėje besitęsiančią itin sunkią ekonominę ir finansinę padėtį.

Kita vertus, komitetas nepritarė ir „darbiečio“ Petro Čimbaro siūlymui minėtą bazinį dydį kelti iki 137,5 euro. Savo siūlymo komitetas taip pat nepateikė.

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Gintaras Klimavičius, pristatydamas projektą Seime, įspėjo parlamentarus, kad minėtą dydį vis tiek reikės patvirtinti, automatiškai nepradės galioti koks nors kitas, iki krizės galiojęs pareiginės algos bazinis dydis.

Naudojant šį dydį skaičiuojami atlyginimai valstybės politikams, tarp jų ir Seimo nariams, bendrosios kompetencijos ir specializuotų teismų teisėjams, valstybės pareigūnams, valstybės tarnautojams. Iš viso – maždaug 50 tūkst. žmonių Lietuvoje.

Pastarąjį kartą algos bazinis dydis keistas 2009 metais – prasidėjus ekonominei krizei jis sumažintas nuo 490 litų (144 eurų) iki 450 litų (130,5 euro).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius