-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 04 02

Tarnyba Vilniaus policijoje kai kam tampa svajonių darbu

Vilniaus apskrities policijos vadovas Kęstutis Lančinskas tikina sunkmečiu neatsiginantis norinčiųjų užsivilkti žaliąsias uniformas. Nors pinigų ir mažėja, į tarnybą Vilniaus apskrities VPK iki vasaros planuojama priimti apie 120 žmonių.
Policininkai nenoriai fotografavosi su užkandžiais.
Visą parą dirbantys policininkai kartais ištaiko ir atokvėpio minutėlę / Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Darbas

Iš policijos pareigūnų stovyklos į viešumą plaukia prieštaringos žinios. Ketvirtadienį kai kurie pareigūnai dėl katastrofiškų darbo sąlygų protestavo basi. Tuo tarpu sostinės policijos vadovas tvirtina, kad į tarnybą policijoje stengiasi patekti daugiau žmonių, nei galima priimti. Pasak K.Lančinsko, Vilniaus apskrities VPK šiuo metu yra per 400 neužimtų etatų.

Šiemet į tarnybą Vilniaus apskrities policijoje jau priimta 60 naujų darbuotojų, pinigų yra dar šimtui dvidešimčiai etatų, esą štai tiek naujų darbuotojų ir bus priimta iki vasaros.

Į policiją gręžiasi dėl krizės

Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr./Kęstutis Lančinskas
Kęstutis Lančinskas

„Yra labai daug norinčiųjų ir tikrai galime daryti atranką. Praėjusių metų pradžioje nebuvo norinčiųjų dirbti policijoje, o dabar mes turime tikrai daug kandidatų. Galime tiesiog atsirinkti pačius geriausius, mūsų psichologai dirba pagal tam tikrą metodiką. Tai susiję su ekonomine krize, kadangi darbo vietų mažėja civiliniame gyvenime. Labai daug žmonių yra atleidžiama iš darbo ir jie ateina jo ieškoti į valstybės tarnybą. Tie, kurie buvo baigę teisės ir policijos mokslus, kuriems policijos darbas yra tiesioginė profesija – jie dabar prisimena, kad tokį diplomą turi“, – ketvirtadienį kalbėjo Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas K.Lančinskas.

Vilniaus policijos vadovas tvirtina suprantantis protestuojančių pareigūnų siekius. Pasak K.Lančinsko, labai svarbu, kad ir taip jau sumažėjęs bendras finansavimas nemažėtų toliau. Nors sostinės policija ir vykdo tolesnį savo darbo priemonių modernizavimą, tai daroma dar iš pernai skirtų lėšų.

„Šiemet naujų priemonių pirkimui mums nebuvo skirta nė vieno lito. Visas skiriamas lėšas suris darbo užmokestis, mokesčiai. Kas liks, bus skiriama benzinui ir popieriui pirkti", – sako aukštas policijos vadovas.

Šiemet iš viso Vilniaus apskrities VPK yra skirta per 140 mln. litų. Tačiau iš šių pinigų nebus skiriama nė lito pastatų remontui. Pasak K.Lančinsko, Vilniaus miesto penktajam ir septintajam policijos komisariatams verkiant reikia remontininkų rankų, pirmojo komisariato pareigūnai dirba avariniame pastate, pro šalį važiuojant troleibusui ten dreba grindys.

Jei norite pamatyti, kokiomis sąlygomis dirba Vilniaus m. pirmojo policijos komisariato pareigūnai, spauskite čia.

Laukia ne pyragai

Naujai atėjusiųjų dirbti į  Vilniaus policiją pareigūnų ne pyragai laukia ne tik dėl apverktinos kai kurių pastatų būklės. K.Lančinskas pasakojo apie pareigūnų krūvius: „Mus kaltina, kad policija nereaguoja, neatvyksta. Bet pažiūrėkite, kaip mes užsiėmę: per mėnesį aptarnaujame vidutiniškai 7 tūkst. įvairiausių įvykių, iškvietimų. Patruliniam ekipažui per 12 valandų pamainą išeina maždaug 36 iškvietimai. Įsivaizduokite, kad per valandą yra vidutiniškai 3 įvykiai, į kuriuos patrulis reaguoja."

Iš viso Vilniaus apskrities VPK darbuojasi 3500 žmonių. Kadangi didžiausias darbo krūvis tenka patrulių rinktinei, daugiausia žmonių bus priimta būtent į šitą padalinį. Į rinktinę papildomai bus priimti 75 nauji pareigūnai. Stiprės ir mobilioji kopa – dirbs 13 naujų pareigūnų.

Patrulio alga Vilniaus policijoje – apie 2000 litų į rankas. Tyrėjas gauna iki 3000 litų, skyriaus vadovas – iki 3500 litų.

„O jeigu mano darbo užmokestis domina, dabar į rankas gaunu 6000 litų“, – neslėpė Vilniaus apskrities policijos viršininkas K.Lančinskas. Jis svarstė nežinantis, tai daug ar mažai, kai esi atsakingas už 3500 pavaldinių ir šeimininkauji tokiame ūkyje.

Jei norite plačiau susipažinti su kai kuriais Vilniaus apskrities VPK statistiniais duomenimis, spauskite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius