Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 18

Tarnybinės etikos sargai sulaukė suklastoto skundo dėl Kauno tarybos narių korupcijos

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl Kauno tarybos narių, buvusio mero Arvydo Garbaravičiaus bei Artūro Tepelio, galimos korupcijos.
Šešėlinė ekonomika
Korupcija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Etikos sargai tyrimą pradėjo gavę kito Kauno miesto tarybos nario, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ atstovo, buvusio Kauno miesto vicemero Povilo Mačiulio vardu pasirašytą skundą, tačiau pastarasis teigia niekam jokio skundo nerašęs.

Kaip praneša dienraštis „Lietuvos rytas“, P.Mačiulis dėl jo vardu pasirašytų skundų kreipėsi į teisėsaugą ir prašo pradėti ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų klastojimo. P.Mačiulis apie klastotę pranešė ir Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai.

Skundai dėl A.Garbaravičiaus ir A.Tepelio veiklos atsiųsti Prezidentūrą, Generalinę prokuratūrą, Specialiųjų tyrimų tarnybą ir Seimo Antikorupcijos komisiją. Šiuose raštuose dėstoma, kad abu minėti miesto politikai yra savivaldybės valdomos bendrovės „Kauno energija“ stebėtojų taryboje, o A.Tepelys dar ir dirba šios įmonės padalinyje. Nurodoma, kad su buvusiu Kauno meru siejamos bendrovės yra sudariusios per 200 sutarčių su savivaldybei pavaldžiomis įmonėmis.

Dokumentą tariamai pasirašė P.Mačiulis, tačiau palyginus su kitu politiko pasirašytu raštu matyti, kad parašai iš esmės skiriasi. „Viena dokumente minimų institucijų pakvietė mane pateikti daugiau paaiškinimų, tačiau net nesupratau, apie ką kalbama“, – dienraščiui pasakojo P.Mačiulis. Politikas nustėro išvydęs jo vardu pasirašytą dokumentą ir kreipėsi į policiją. Tarybos narys tikina nenutuokiąs, kas galėjo sukurpti šitokį raštą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius