-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 11

Tarnybinis vadovo patikrinimas pradėtas ir Nacionalinėje žemės tarnyboje

Žemės ūkio ministerija atlieka jai pavaldžios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovo Danieliaus Kuprio veiklos tyrimą. Jis pradėtas antradienį. Tai 15min patvirtino NŽT Viešųjų ryšių skyriaus vadovas Ruslanas Golubovas.
NŽT direktorius Danielius Kuprys
NŽT direktorius Danielius Kuprys / NŽT nuotr.

Tyrimas pradėtas dėl D.Kuprio deklaruotos žemės ūkio paskirties žemės, už kurią yra gaunami ES pinigai. Dalis šios žemės yra nuomojama iš valstybės.

D.Kupriui tapus NŽT vadovu tuometinė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) prašydamas išsiaiškinti, ar D.Kuprys nepažeidė teisės aktų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Virginija Baltraitienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Virginija Baltraitienė

VTEK konstatavo, kad D.Kuprys viešųjų ir privačių interesų nesupainiojo, nes dalis žemės nuomota iki jam tampant NŽT vadovu.

„Visos deklaracijos yra sudėtos mūsų tinklalapyje. Taip pat ir Žemės ūkio ministerijos išduotas leidimas užsiiminėti papildoma veikla“, – teigė R.Golubovas.

Tinklalapyje galima rasti D.Kuprio viešųjų ir privačiųjų interesų deklaraciją, kurioje nurodoma žemės ūkio veikla. Ten pat galima rasti 2016 m. liepos 28 d. Žemės ūkio ministerijos parengtą raštą, kuriame nurodoma, kad D.Kupriui leidžiama užsiimti papildoma ūkininkavimo veikla.

„Šiandien mane viceministras informavo, kad pradėtas tarnybinis patikrinimas“, – BNS trečiadienį sakė žemės ūkio ministras Bronius Markauskas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bronius Markauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Bronius Markauskas

„Aš manau, kad vertinsime kaip vadovo kompetenciją, ar jis tinkamas eiti tas pareigas, ar ne“, – pridūrė jis.

Pasak ministro, bus tikrinama, ar valstybinės žemės nuomos sutartis savo vardu sudarinėdamas D.Kuprys nepiktnaudžiavo tarnybine padėtimi, siekdamas gauti tiesiogines išmokas iš Europos Sąjungos fondų.

„Nacionalinės žemės tarnybos ir jos vadovo veikla neturi kelti jokių abejonių, todėl ir atliekame tyrimą, kuriuo privalėsime arba patvirtinti, arba paneigti abejones kilusias dėl pono Danieliaus Kuprio veiklos“, – sakė B.Markauskas.

Žemės ūkio ministerijos komisija tirs D.Kuprio galimai padarytą tarnybinį nusižengimą, turintį viešųjų ir privačių interesų konflikto požymių.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Žemdirbiai pradeda pilti šiemetinius aruodus
Alvydo Januševičiaus nuotr./Žemdirbiai pradeda pilti šiemetinius aruodus

NŽT vadovas turės galimybę per 5 darbo dienas atsakyti į komisijos klausimus, vėliau komisija įvertins visą turimą informaciją ir pateiks išvadą žemės ūkio ministrui, kuris priims sprendimą.

Tam, kad nebūtų pakenkta tyrimui, Žemės ūkio ministerija detalesnę informaciją paviešins tada, kai komisija pateiks savo išvadas žemės ūkio ministrui.

Prieš savaitę Finansų ministerija pradėjo Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovo Dainoro Bradausko veiklos tarnybinį patikrinimą. Jis pradėtas po to, kai ministerija iš Specialiųjų tyrimų tarnybos gavo informacijos apie korupcinio pobūdžio požymių turinčią D.Bradausko veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius