Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2009 03 05

Tarp Metų mokytojų – ir Antano Nedzinsko mama (nuotraukos)

Ketvirtadienį Vyriausybėje buvo įteiktos Metų mokytojo premijos geriausiems 2008 metų pedagogams. Tarp apdovanotų mokytojų buvo ir Seimo nario Antano Nedzinsko mama Stasė, kuri sakė, kad džiaugiasi, jog ją labiau atpažįsta kaip mokytoją, o ne kaip Seimo nario mamą.
Stasė Nedzinskienė
Stasė Nedzinskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Premijos buvo įteiktos lietuvių kalbos mokytojui Martynui Januškai, muzikos mokytojui Svajūnui Klimui, profesijos mokytojui Jeronimui Mikiparavičiui, pradinių klasių mokytojai Valdonei Navickaitei, fizikos mokytojai S.Nedzinskienei. „Džiaugiuosi, kad laureatai yra įvairių sričių mokytojai. Matau ir muziką, ir filologą, ir kompiuteristą, ir, svarbiausia, fizikę bei poetę. Beje, ačiū už knygą, kurią Antanas (Seimo narys Antanas Nedzinskas yra S.Nedzinskienės sūnus – 15min.lt) perdavė, ir linkėjimus“, – apdovanojimo iškilmėse kalbėjo premjeras Andrius Kubilius ir pabrėžė, kad vienas svarbiausių šios Vyriausybės tikslų – stiprinti mokytojo autoritetą ir prestižą.

Antanas pasveikino anksčiau

Bene daugiausia susižavėjimo sukėlė S.Nedzinskienė, kuri sakydama padėkos kalbą padeklamavo eilėraštį apie fiziką. Paklausta, už ką vis dėlto buvo apdovanota – už fiziką ar už poeziją, moteris, išleidusi keturias poezijos knygas, sakė, jog pirmiausia buvo įvertintos jos mokslo žinios.

„Šis apdovanojimas man reiškia labai daug. Visada sakiau, jog mokykla yra mano gyvenimas ir jeigu tai buvo pastebėta, turbūt šis apdovanojimas – mano gyvenimo viršūnė, – sakė fizikos mokytoja S.Nedzinskienė. – Fizikos nemėgti tiesiog neįmanoma, juk fizika – gyvenimo filosofija.“

Geriau, kai mane atpažįsta kaip mokytoją, o ne kaip Seimo nario A.Nedzinsko mamą, – džiaugėsi S.Nedzinskienė.Pasiteiravus, ar sūnus, Seimo narys A.Nedzinskas, jau pasveikino gavus tokį apdovanojimą, moteris prisipažino, kad sveikinimų sulaukė kiek anksčiau, mat dabar parlamentaras vieši Hanoveryje, todėl negalėjo dalyvauti ketvirtadienį Vyriausybėje surengtose iškilmėse.

„Vis dėlto geriau, kai mane atpažįsta kaip mokytoją, o ne kaip Seimo nario A.Nedzinsko mamą. Juk Antanas matė, kaip aš dirbu. Ir jei jis taip pat tarnautų valstybei kaip aš Panemunės vidurinei mokyklai, tada aš būčiau rami rami“, – prisipažino moteris.

Premija – 15 tūkstančių

Premija skiriama už reikšmingiausius darbus pedagogikos srityje, indėlį į švietimo reformos įgyvendinimą, visuomenės demokratinės kultūros, pilietinių vertybių ugdymą naudojantis mokslo laimėjimais ir ugdymo minties patirtimi. Premiją skiria ir jų skaičių kiekvienais metais nustato švietimo ir mokslo ministras. Kandidatus premijai gauti teikia mokyklų vadovų ir mokytojų asociacijos, švietimo įstaigų steigėjai, taip pat ministerija.

Metų mokytojo premiją Švietimo ir mokslo ministerija įsteigė 1998-aisiais. Iki šiol premijomis buvo apdovanoti 57 mokytojai.

Premijos dydis siekia apie 15 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius