-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 08 17

Tarp nuogalių įsidrąsino degintis ir vyrai

Vadinamajame nelegaliame Klaipėdos moterų paplūdimyje šiltosiomis dienomis apstu nesusipratimų.
Nuo liepos nelegaliame moterų paplūdimyje pareigūnai nuolat auklėja nuogales, kad jos nebegali čia degintis nuogos.
Nuo liepos nelegaliame moterų paplūdimyje pareigūnai nuolat auklėja nuogales, kad jos nebegali čia degintis nuogos. / G.Kubiliūtės nuotr.

Iš Pirmosios Melnragės pajūrio ruožo, kur kadaise buvo moterų paplūdimys, policininkai nuogales pradėjo vaikyti dar nuo liepos pradžios. Joms siūlyta ir alternatyva – tiesiog vilkėti maudymosi kostiumėlius, nes dabar jos jau deginasi ir maudosi bendrajame paplūdimyje. Problema ta, kad moterys neketina pasiduoti – jos nuo seno čia įpratusios nuogos mėgautis saule ir jūra, todėl ne itin noriai užleidžia savo teritoriją kitiems atėjūnams. Pastarosiomis dienomis šiame paplūdimio ruože tvyro tikras chaosas. Jame jau drąsiai gulinėja ir vyrai – tiek vieni, tiek su šeimomis, o greta jų – ir nuogos moterys.  

G.Kubiliūtės nuotr. /Legalūs moterų paplūdimiai yra prie Antrosios Melnragės ir tarp Antrosios bei Pirmosios Melnragės.
G.Kubiliūtės nuotr. /Legalūs moterų paplūdimiai yra prie Antrosios Melnragės ir tarp Antrosios bei Pirmosios Melnragės.

Kai kurios nuogalės piktinasi tokia vyrų ir jų žmonų nepagarba, tačiau šie atkerta, kad tai bendras paplūdimys ir moterys neturi jokios teisės priekaištauti.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Mariaus Poimanskio, šiuo metu reidai į nelegalų moterų paplūdimį organizuojami dažnai. Jau pastebėta, kad nuogų moterų šioje vietoje sumažėjo. Tiesa, kyla problema, kad į tikruosius moterų paplūdimius nenoriai keliauja vyresnės moterys, kurios senojoje vietoje įpratusios degintis jau 10–20 metų.
Mes nenubaudėme nė vienos moters, tik įspėjame žodžiu. Manau, kad tiesiog trūksta informacijos, moterys nežino, kad toje vietoje jau keleri metai nebėra moterų paplūdimio.
Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus viršininko Kazimiero Sinkevičiaus, nuo liepos reidai į nelegalų moterų paplūdimį pradėti gavus vieno klaipėdiečio skundą. Beje, jis į policiją kreipėsi ne vieną kartą. Klaipėdiečio manymu, nuogos moterys pažeidžia viešąją tvarką bendrame paplūdimyje pasirodydamos nuogos. Tai patvirtino ir policijos pareigūnai. Anot K.Sinkevičiaus, tai traktuojama kaip viešosios tvarkos pažeidimas – nedidelis chuliganizmas. Už tai baudžiama nuo šimto iki trijų šimtų litų bauda arba skiriamas administracinis areštas iki trisdešimties parų.

„Į mus nuolat kreipiasi vienas žmogus, kelia problemą. Tačiau jis yra teisus. Mes nenubaudėme nė vienos moters, tik įspėjame žodžiu. Manau, kad tiesiog trūksta informacijos ir moterys nežino, kad toje vietoje jau keleri metai nebėra moterų paplūdimio“, – aiškino Prevencijos skyriaus viršininkas K.Sinkevičius.

Pareigūnai nuogalėms bando išaiškinti, kad joms skirtos kitos vietos degintis bei maudytis pajūryje.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova, Klaipėdoje yra du moterų paplūdimiai – arčiau Antrosios Melnragės bei tarp Antrosios ir Pirmosios Melnragės. Taip pat du moterų paplūdimiai yra Smiltynėje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius