Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 22

Tarp šventiškų koncertų – „Vokalo muzikos perlai”

Šventiškų festivalio „Salve musica'' koncertų puokštėn trečiadienį bus įpinti ir „Vokalo muzikos perlai”.
B.Asevičiūtė, M.Vitulskis J.Sakalauskas leis pajusti šventinę nuotaiką.
B.Asevičiūtė, M.Vitulskis J.Sakalauskas leis pajusti šventinę nuotaiką. / Organizatorių nuotr.

Šią vokalinės muzikos šedevrų programą Klaipėdos koncertų salėje atliks dainininkai Merūnas Vitulskis (tenoras) ir Jonas Sakalauskas (baritonas) kartu su pianiste Birute Asevičiūte. Jie klausytojams dovanos pačias gražiausias dainas ir arijas, kurios leis pajusti artėjantį šventės dvelksmą.

Kartu susibūrę bendraamžiai jau koncertavo įvairiuose Lietuvos miestuose, už muzikalumą ir profesionalumą sulaukė teigiamų atsiliepimų spaudoje ir publikos ovacijų.

Tarp Kauno ir Vilniaus gyvenantis Merūnas šiuo metu studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) IV kurse pas profesorių Virgilijų Noreiką. Populiariame televizijos projekte prieš kelerius metus atrastas solistas dabar pirmenybę teikia klasikinei muzikai: intensyviai koncertuoja, dirba su žymiais dirigentais.

Neseniai jis debiutavo Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, sukūręs Nemorino vaidmenį G.Donizetti operoje „Meilės eleksyras“.

Jonas Sakalauskas yra „Naujosios operos akcijos“ (NOA) įkūrėjas. Už monospektaklį-operą „Izadora” kartu su kūrybine grupe pelnė „Auksinio scenos kryžiaus” apdovanojimą. Šiuo metu dainininkas ir kompozitorius toliau siekia kūrybinių aukštumų: dainuoja klasikinį repertuarą, rengia savo kūrinių premjeras, tarp kurių minėtinas Džokerio vaidmuo to paties pavadinimo operoje, neseniai atliktas ir Klaipėdoje.

J.Sakalauskas šiemet baigė vokalo magistrantūros studijas LMTA, kur taip pat mokėsi pas V. Noreiką. Yra grupės „El Fuego“ narys.

Su Merūnu ir Jonu kartu muzikuos šiais metais meno aspirantūros studijas LMTA baigusi pianistė Birutė Asevičiūtė. Ji daug koncertuoja, su dainininkais ir kamerinės muzikos atlikėjais ruošia klasikinės bei šiuolaikinės lietuvių muzikos programas.

Koncertu „Vokalo muzikos perlai“ startuoja muzikinės organizacijos „United Voices” veikla. „Mes siekiame skleisti kamerinės vokalinės muzikos tradicijas Lietuvoje, skatinti kitokį atlikėjų ir klausytojų požiūrį į kamerinę muziką ir galiausiai į akademinę kultūrą“,- sako J.Sakalauskas.

Gruodžio 22 dieną, trečiadienį, 18 valandą vyksiančiame koncerte suskambės L. van Beethoveno dainos, romantiškasis R.Šumanas, žavingasis M.Ravelis, arijos iš W.A.Mozarto, R.Wagnerio, G.Bizet, G.Donizetti, G.Puccini, P.Čaikovskio operų, lietuvių kompozitorių kūriniai. Koncerto pabaigoje atlikėjai klausytojams pateiks malonią staigmeną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius