Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 31

Tauragės rajono savivaldybės administracija apsidovanojo valdiškais pinigais

Iki savivaldos rinkimų likus 74 dienoms, Tauragės rajono savivaldybės tarybos valdantieji įteikė naujametę dovaną savivaldybės administracijos direktoriui Modestui Petraičiui ir jo pavaduotojui Vytautui Navickui. Lemiamu mero Sigito Mičiulio balsu nuo 2019 metų sausio 1-osios savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui darbo užmokestis padidės maždaug tiek, kiek dabar yra vidutinis šalies mokytojo atlyginimas.
Modestas Petraitis ir Vytautas Navickas
Modestas Petraitis ir Vytautas Navickas / „Facebook“ nuotr.

Tauragės rajono savivaldybės taryba vos priėmusi sprendimą panaikinti kai kurias papildomas funkcijas ir priemokas savivaldybės administracijos direktoriui M.Petraičiui ir jo pavaduotojui V.Navickui, netrukus kitu sprendimu juos apdovanojo. Panaikinus priedus prie atlyginimų savivaldybės administracijos direktoriui M.Petraičiui ir jo pavaduotojui V.Navickui, buvo persvarstyti jų pareiginių algų koeficientai.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui pagal įstatymą buvo galima skirti nuo 9,5 iki 17, o administracijos direktoriui – nuo 14,5 iki 17,5 dydžio koeficientus.

Šiuo metu V.Navickas neatskaičius mokesčių uždirba 1446,9 Eur, o M.Petraitis – 1879 Eur.

Pirmesnis darbotvarkėje buvo įrašytas klausimas dėl atlyginimo koeficiento nustatymo administracijos direktoriaus pavaduotojui.

Valdantiesiems dalijant valdiškus pinigus nekilo dvejonių – administracijos direktoriaus pavaduotojui skirtas didžiausias galimas pareiginės algos koeficientas. Suskaičiavus suma solidi – nuo sausio 1 dienos V.Navickas uždirbs 2252,50 euro.

Taigi darbo užmokestis baigiantis kadencijai V.Navickui šoktelės 805,6 Eur.

Jei jau didžiausią pareiginės algos koeficientą valdantieji skyrė administracijos direktoriaus pavaduotojui, tai negi mažiau skirsi administracijos direktoriui?

M.Petraičio „popierinis“ darbo užmokestis išaugs 439,75 Eur – iki 2318,75 Eur, jam skirtas 17,5 pareiginės algos koeficientas.

Opozicija atkreipė dėmesį, kad šių valdininkų algos skirsis tik 66,25 Eur neatskaičius mokesčių, nors vargu, ar kas paneigs, kad ir darbo krūvis, apie kurį vis kalbėjo meras, ir atsakomybė gerokai skiriasi.

Opozicija valdantiesiems siūlė būti kuklesniems ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui skirti 11–12 pareiginės algos koeficientą, pinigine išraiška tai sudarytų 1457,50 Eur. Alga V.Navickui būtų padidėjusi tik 17 eurų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pinigai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pinigai

Tarybos narė Iveta Skurvydienė aiškino, kad jei taryba darbo užmokesčius savivaldybės administracijos vadovams nustatys mažus, atsiras galimybė žaisti priedais. Tačiau priedus jiems galima skirti ir dabar, įstatymai to nedraudžia.

Didžiausi pareiginės algos koeficientai savivaldybės administracijos direktoriui ir jo pavaduotojui skirti lemiamu mero Sigito Mičiulio balsu, kadangi balsuojant už šiuos sprendimus pritrūko valdančiųjų balsų.

Opozicijai beliko reziumuoti: „Kokią žinutę taryba siunčia žmonėms? Kad esam pasaulio bambos...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius