-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 16

Užsienyje gyvenantys vilkikų vairuotojai į Lietuvą grįžta su labdara

Marijampolėje gyvenančius socialiai remtinų šeimų vaikus šį savaitgalį pasiekė malonios dovanos. Maišus drabužių, avalynės ir buitinės technikos šeimoms atvežė tarptautinio vilkikų vairuotojų klubo „Road Sharks International“ nariai.
Klubo veiklos vienijami vilkikų vairuotojai ketina ir vėliau remti socialiai pažeidžiamus Marijampolės apskrities vaikus.
Klubo veiklos vienijami vilkikų vairuotojai ketina ir vėliau remti socialiai pažeidžiamus Marijampolės apskrities vaikus. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šį klubą, kuris šiuo metu vienija Anglijoje, Airijoje, Kanadoje ir Lietuvoje gyvenančius bei dirbančius vilkikų vairuotojus, įkūrė lietuvis Mantas Stankevičius. Klubas vienija daugiausia svetur uždarbiaujančius lietuvius, tačiau tarp jo narių daugėja ir kitataučių tolimųjų reisų vairuotojų, panorusių prisijungti prie klubo veiklos.

„Daugelis galvoja, kad užsienyje uždarbiaujantys lietuviai susikrauna turtus. Taip nėra. Tačiau kadangi gyvename neblogai, panorome pasirūpinti tais, kuriems sunkiau. Pradėję ieškoti kontaktų Lietuvoje pirmiausia susisiekėme su organizacija „Gelbėkit vaikus“. Jų atstovai ir rekomendavo labdarą, kurią norime skirti, atvežti ir atiduoti Marijampolėje gyvenantiems socialiai remtinoms šeimoms“, – pasakojo tarptautinio vilkikų vairuotojų klubo „Road Sharks International“ narys ir atstovas Lietuvoje Darius Skorupskas.

Klubo nariai specialiai nesidomėjo, ko labiausiai trūksta rizikos šeimų vaikams. Tačiau, kadangi ir patys turi šeimas, į labdaros siuntą pridėjo naujų ir dėvėtų rūbų, avalynės, taip pat – buitinės technikos

Klubo nariai specialiai nesidomėjo, ko labiausiai trūksta apleistuose bendrabučiuose gyvenantiems vaikams. Tačiau, kadangi ir patys turi šeimas, į labdaros siuntą įtraukė reikalingiausių dalykų: naujų ir dėvėtų rūbų, avalynės, taip pat – buitinės technikos.

„Pasikalbėję su šeimomis sužinojome, kad daugeliui trūksta baldų. Taigi, ateityje reikės ir apie tai pagalvoti“, – sakė D.Skorupskas.

Klubo nariai ir visi norintys kviesti likimo nuskriaustus marijampoliečius paremti ir pinigais. Į specialią sąskaitą, kuri atidaryta „Gelbėkit vaikus“ vardu, kol kas suaukota apie 400 svarų. Tačiau ji ir bus atvira neribotą laiką, todėl pinigų pervesti čia dar bus galima.

Po įvairias šalis išsibarstę vilkikų vairuotojai ketina toliau remti Marijampolės apskrityje gyvenančius socialiai pažeidžiamus vaikus.

„Manau, kad didžiųjų miestų vaikams – našlaičiams ir iš rizikos šeimų, skiriama daugiau dėmesio“, – pagrindinę priežastį, kodėl nusprendė neieškoti naujų labdaros gavėjų, atskleidė klubo „Road Sharks International“ atstovas Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius