Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 17

Tautininkai partiją steigs gruodį

Partiją atkurti norintys tautininkai į steigiamąjį suvažiavimą planuoja rinktis gruodžio viduryje. Jų lyderiai tikisi, kad dar šiame Seime atsiras Tautininkų frakcija, rašo „Vilniaus diena“.
tautininkai
tautininkai / Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos nuotr.

Tautininkus buriantis parlamentaras Gintaras Songaila teigė, kad šiuo metu „visoje Lietuvoje tęsiasi steigėjų anketų pildymas“, tačiau nepranešė, kiek jų jau yra. Pagal įstatymą, politinei partijai įsteigti reikia ne mažiau kaip 1000 narių.

Anot G.Songailos, steigiamasis atsikuriančių tautininkų suvažiavimas turėtų įvykti gruodžio 17-ąją.

„Steigiamajam suvažiavimui greičiausiai bus teikiamas Lietuvių tautininkų sąjungos (LTS) pavadinimas, bet pačiame renginyje jis gali būti pakoreguotas ir vėliau Teisingumo ministerijoje registruojamas kiek kitokiu pavadinimu. Tai dar diskusijų klausimas“, – aiškino Seimo narys.

Tautininkai praėjusį birželį nusprendė trauktis iš valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ir paskelbė ketinantys atkurti atskirą politinę jėgą. Nutraukti veiklą partijoje Tautininkų frakcija nusprendė, kai nesugebėjo įtikinti konservatorių vadovybės atnaujinti savo lyderių narystę partijoje.

G.Songaila tvirtino, kad dar šiame Seime bus siekiama suburti Tautininkų frakciją. Jis neatmetė galimybės, kad ji bus suburta dar iki steigiamojo partijos suvažiavimo.

Frakciją parlamente įkurti gali ne mažiau kaip septyni Seimo nariai.

Dalis tautininkų iš TS-LKD pasitraukė šių metų vasarą, protestuodami prieš partijos sprendimą iš jos pašalinti G.Songailą, taip pat sustabdyti Kazimiero Uokos ir Arvydo Radžiūno narystę.

TS-LKD partijos Priežiūros komitetas G.Songailą iš partijos pašalino balandžio pabaigoje, kai jis teismui apskundė konservatorių Vilniaus skyriaus sprendimą derėtis su Lietuvos lenkų rinkimų akcija dėl koalicijos Vilniaus miesto savivaldybėje.

Iki tol didelės įtakos Lietuvos politiniame gyvenime neturėjusi Lietuvių tautininkų sąjunga į TS-LKD įsiliejo 2008-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius