Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 21

Tautinių mažumų mokyklos Lietuvoje finansuojamos geriau nei lietuviškos, teigia Vyriausybė

Tautinių mažumų mokyklos Lietuvoje yra finansuojamos geriau nei lietuviškos, teigia Vyriausybės nariai, antradienį apsilankę lenkų gausiau gyvenamuose Šalčininkų ir Vilniaus rajonuose. Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius sakė, kad tautinių mažumų mokykloms skiriamas 15 proc. didesnis mokinio krepšelis nei lietuviškoms.
Pamokos nevyksta ir Kauno Šv.Mato mokykloje, kurioje mokėsi nuo vadinamojo kiaulių gripo šią savaitę miręs paauglys.
Kauno Šv.Mato mokykla / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Premjeras Andrius Kubilius teigia, jog papildomas finansavimas skiriamas dėl to, kad tautinių mažumų mokyklos turi specifinių iššūkių.

„Tokia valstybės politika, ir mes suprantame, kad tautinių mažumų mokyklos turi specifinių programų, iššūkių, ir todėl skiriame papildomą finansavimą. Lietuviškos mokyklos tokiuose rajonuose lyg ir yra mažumų mokyklos. Vaikams tokiose mokyklose yra papildomų iššūkių, poreikių“, – kalbėjo Vilniaus krašte antradienį viešintis premjeras.

Anot A.Kubiliaus, lankydamasis Šalčininkų J.Sniadeckio gimnazijoje jis išgirdo prašymą daugiau investuoti į valstybinės kalbos mokymą.

Premjeras tikino besilankantis Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose ne dėl to, kad padidintų savo populiarumą: „Nelabai tikimės, kad šiame regione daug kas už mus balsuotų. (...) Mums rūpi šio regiono perspektyva, tautinių mažumų perspektyvos, ir tam skiriame ir skirsime daug dėmesio“.

Tuo metu abiejų rajonų valdžios atstovai išsakė nepasitenkinimą, kad, anot jų, nesudaromos galimybės perskirstyti mokinio krepšelio lėšų iš didesnių mokyklų į mažesnes, tad dėl to esą teko uždaryti keliolika mokyklų, ir tenka mažesnes prijungti prie didesnių kaip filialus.

Vilniaus ir Šalčininkų rajono valdžios atstovai antradienį Vyriausybės nariams išreiškė nepasitenkinimą ir kitais švietimo politikos aspektais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius