-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 15

Teatro paslapčių visuomenę mokys šios profesijos meistrai

Teatras „Mens Publica“ kviečia į edukacinę programą „Teatro dirbtuvės“, kuriose suaugusiuosius (nuo 16 metų) mokys teatro žvaigždės. Teatro dirbtuvių užsiėmimai vyks Vilniuje ir Kaune.
Teatro dirbtuvėse profesijos paslaptis aiškins žinomi aktoriai
Teatro dirbtuvėse profesijos paslaptis aiškins žinomi aktoriai / Organizatorių nuotr.

Pasak projekto autorių, pagrindinis jų tikslas – supažindinti visus norinčius su teatru be tarpininkų. Garsūs Lietuvos menininkai, ne vienerius metus kuriantys teatro scenoje, įvairiapusiškai pristatys savo profesinės veiklos sritį, praplės meno pažinimo akiratį.

„Teatre kiekvienas praktinis klausimas visada yra meno klausimas. Visi įsitraukia į erdvės, intonacijos, ritmo, spalvos ir formos problemas. Kėdės aukštis, drabužio faktūra, šviesos ryškumas, jausmo intensyvumas – viskas ir visą laiką yra reikšminga“, – sakė legendinis režisierius Peter Brook.

Ši edukacinė programa, pirmą kartą pristatoma Lietuvoje, sudaryta pasitelkiant teatro meną, kaip labiausiai integruojantį įvairias meno rūšis. Spektaklis – įvairių sričių menininkų bendras rezultatas. Dirbtuvėse veiks vaidybos, režisūros, kalbos, vokalo, šokio, kostiumo, scenografijos ir improvizacijos studijos.

Nuo improvizacijos iki šokių ir vokalo pamokų

Ilgas pasakojimas apie improvizaciją lyg ir prieštarautų pačiam terminui, nes improvizacija – tai spontaniškumas, akimirka! Akimirksniu persikelti iš fantazijos į tikrovę, kurti ją čia ir dabar, padės improvizacijos studijos meistrai – Rimantė Valiukaitė ir Andrius Žebrauskas.

Su aktoriaus profesijos ypatumais ir šiuolaikinio teatro režisūros specifika supažindins aktorės – Dalia Michelevičiūtė, Goda Piktytė ir režisierius Jonas Vaitkus.

Vokalo ir kalbos studijose darbuosis Edita Bagdonaitė, Edita Užaitė bei Dainius Svobonas. Meistrai atskleis žmogaus balso galimybes, lavins muzikinį raštingumą.

Apie meninę kostiumo sampratą, scenografo dialogą su kitais teatro kūrėjais, skonį, grožį, stilių, kalbės scenografė- Marta Vosyliūtė ir kostiumų dizainerė – Agnė Kuzmickaitė.

Eglė Špokaitė ir Gytis Ivanauskas padės suvokti kur prasideda judesys, kaip judesiai sujungiami į vientisas frazes.

Organizatoriai sako, kad „Teatro Dirbtuvėse“ laukia visų, kurie siekia žinių ir supranta kūrybą, kaip neatsiejamą šiuolaikinio žmogaus gyvenimo dalį. Daugiau informacijos – www.teatrodirbtuves.lt Svarbi informacija – dalyviai prašomi iš anksto užsiregistruoti. Registracija vyksta iki spalio 16 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius