Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 15

Teatrų pavasaryje – šešiolika spektaklių

Trečiadienį „Girstučio“ kultūros ir sporto centre prasideda 31-asis festivalis „Lietuvos teatrų pavasaris – Kaunas 2009“.
31-ąjį festivalį „Lietuvos teatrų pavasaris – Kaunas 2009“ trečiadienio vakarą pradės Oskaro Koršunovo spektaklis „Hamletas“.
31-ąjį festivalį „Lietuvos teatrų pavasaris – Kaunas 2009“ trečiadienio vakarą pradės Oskaro Koršunovo spektaklis „Hamletas“. / Oskaro Koršunovo teatro nuotr.

Kasmet pavasarį laikinojoje sostinėje vykstantis renginys pristato naujausius įvairių šalies teatrų kūrinius. Premjerų, kuriomis žiūrovai labai domisi, netrūks ir šiemet. Į daugelį spektaklių bilietai pradėti graibstyti jau prieš kelias savaites.

„Hamletą“ festivalio atidarymui pasirinkome dar nežinodami, kad du jame vaidinantys aktoriai – Rasa Samuolytė ir Vaidotas Martinaitis – pelnys prestižinius „Auksinio scenos kryžiaus“ apdovanojimus, – sakė G.Aleksandravičienė.„Lietuviai – tikri patriotai. Kaip negaili pinigų „Žalgiriui“, taip ir bilietams į Lietuvos teatrų ir režisierių spektaklius“, – šmaikštavo VšĮ „Girstučio“ kultūros ir sporto centro direktorius Mindaugas Skvarnavičius.

Pasak jo, kaip ir anksčiau, taip ir šiemet festivalyje dalyvaujančių Lietuvos teatrų kūriniai sulauks anšlaginio žiūrovų skaičiaus. „Kokia to priežastis? Kviečiamės gerus teatrus. Keletą metų pabandėme į festivalį įtraukti ir užsienio teatrų darbus, tačiau tai nepasiteisino – žmonės nėjo į spektaklius, būdavo daugiau tuščių vietų nei užimtų. Todėl šiemet programoje – vien žiūrovų mėgstami ir vertinami mūsų šalies teatrai“, – neslėpė „Girstučio“ vadovas.

Balandžio 15 – gegužės 9 dieną vyksiančiame festivalyje bus galima pamatyti 16 spektaklių, kuriuos pristato valstybiniai ir komerciniai Lietuvos teatrai. Didieji pastatymai bus rodomi „Girstučio“ scenoje, kameriniai – Kauno valstybinio dramos teatro mažojoje salėje, Kauno kameriniame teatre ir pirmą kartą Kauno valstybiniame lėlių teatre.
 
„Rolando Kazlo monospektakliui „Geležis ir sidabras“ reikėjo tam tikrų techninių sprendimų, kuriuos radome tik lėlių teatre“, – paaiškino festivalio vadovė Gintarė Aleksandravičienė.

Festivalį pradės Oskaro Koršunovo naujausias darbas „Hamletas“. „Jį festivalio atidarymui pasirinkome dar nežinodami, kad du jame vaidinantys aktoriai – Rasa Samuolytė ir Vaidotas Martinaitis – pelnys prestižinius „Auksinio scenos kryžiaus“ apdovanojimus“, – sakė G.Aleksandravičienė.

Pašnekovė priminė, kad kaip ir kasmet, geriausius didžiosios scenos bei kamerinius spektaklius rinks specialistų komisija bei žiūrovai. Pastarieji taip pat išrinks ir geriausius festivalio aktorius. Laureatai bus paskelbti baigiamajame vakare, kuris įvyks gegužės 9-ąją. Jame dalyvausiantys teatralai ir žiūrovai gaus netikėtą dovaną – miuziklą „Paryžiaus katedra“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius