-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 06 09

Perkėlimo į Vilniaus apygardos teismą siekiančiam teisėjui Audriui Cininui – patarimas ne taip aktyviai reikštis socialiniuose tinkluose

Teisėjų taryba pirmadienį posėdyje vieningai nusprendė, kad vadinamąją pedofilijos bylą nagrinėjęs ir velionį Andrių Ūsą išteisinusiai Vilniaus miesto apylinkės teismo kolegijai priklausęs teisėjas Audrius Cininas galėtų būti perkeltas į aukštesnės instancijos teismą.
Audrius Cininas
Audrius Cininas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šis teisėjas turi daug geros vidinės laisvės“, – sakė Vilniaus apygardos teismo pirmininkas Vytautas Zelianka.

Tuo metu Teisėjų tarybos pirmininkas Gintaras Kryževičius patarė A.Cininui ne taip aktyviai reikštis socialiniuose tinkluose.

„Tikrai labai gerai, kad bendraujantis ir atviras, žurnalistai myli, tačiau vieša veikla gali būti dvejopai įvertinta“, – sakė G.Kryževičius, linkėdamas kolegai atsakomybės ir santūrumo.

A.Cininas su kolegų pastebėjimais sutiko ir sakė, kad mokosi iš klaidų.

Prieš metus A.Cininas buvo sulaukęs nemalonumų po savo bloge paskelbtos publikacijos „Dirglioji teisėkūra: mušk žmoną, bet ne šunį“.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija nusprendė, kad A.Cinino naudojami kreipiniai, susiję su Seimo nario Vytauto Juozapaičio profesija, nebuvo reikalingi diskusijos požiūriu, nesusiję su nagrinėjamo klausimo esme ir rodo nepagarbą asmeniui. Komisija teisėjo pasisakymus vertino kaip „neatitinkančius neutralumo, korektiškumo, mandagumo ir santūrumo reikalavimų ir pažeidžiančius teisėjo etikos padorumo ir pavyzdingumo principus“.

Patarimo į Teisėjų tarybą dėl A.Cinino skyrimo Vilniaus apygardos teismo teisėju kreipėsi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Lietuvoje apygardų ir apylinkių teismų teisėjus bei pirmininkus skiria prezidentas, o Teisėjų taryba šiame procese atlieka patariamąjį vaidmenį.

A.Cinino vadovaujamos kolegijos sprendimas dėl A.Ūso, kaltinto mažametės Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu, išteisinimo buvo nagrinėjamas apeliacine tvarka ir nepakeistas.

A.Cininas yra dirbęs tardytoju tuometiniame Nusikaltimų tyrimų departamente prie Generalinės prokuratūros (1991-1993 metais), vėliau buvo Trakų rajono apylinkės teismo teisėjas (1993-2002 metais). Po to jis paskirtas Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismo, kuris nuo 2013 metų reorganizuotas Vilniaus miesto apylinkės teismą, teisėju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius