-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 08 13

Teisėjo šeimą Trakų savivaldybė bando iškraustyti iš socialinio būsto

Trakų rajono savivaldybė iš socialinio buto miesto centre per teismus bando iškraustyti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjo Romano Klišausko šeimą – buvusią žmoną, du vaikus ir anūkę.
Teisėjas
Teisėjas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

1997 metų sausio 30 dieną tuometinis Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas ir teisėju šiame teisme dirbęs R.Klišauskas pasirašė sutartį dėl tarnybinio 73 kvadratinių metrų ploto keturių kambarių buto nuomos Mindaugo gatvėje. Teisėjas šiame bute apsigyveno su šeima – žmona ir dviem vaikais.

2008-ųjų birželio 11 dieną Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko įsakymu buvo panaikintas gyvenamųjų patalpų-buto tarnybinis statusas. 2009-ųjų birželio 17 dieną Vyriausybė priėmė nutarimą, kuriuo butas Mindaugo gatvėje perduotas Trakų rajono savivaldybės nuosavybei savarankiškoms funkcijoms įgyvendinti.

Pasak Trakų rajono savivaldybės Juridinio ir personalo administravimo skyriaus vedėjo Antano Česlausko, po šio perdavimo R.Klišauskas parašė raštą savivaldybei, prašydamas su juo sudaryti buto nuomos sutartį. Savivaldybė tai daryti atsisakė, motyvuodama, kad butas tapo socialiniu būstu. Iš teisėjo šeimos pareikalauta pateikti gaunamas pajamas ir kitus duomenis, reikiamus socialiniui būstui gauti.

A.Česlausko teigimu, R.Klišausko šeima tokius duomenis teikti atsisakė, motyvuodama, kad savivaldybė neturi teisės reikalauti tokių duomenų ir toliau primygtinai reikalavo sudaryti nuomos sutartį.

Vėliau pats teisėjas raštų neberašė, raštus savivaldybei ėmė rašyti jo buvusi sutuoktinė. Savivaldybė pareikalavo, kad Klišauskai iš buto išsikeltų, ir gavusi neigiamą atsakymą, kreipėsi į teismą.

Juridinio ir personalo administravimo skyriaus vedėjo duomenimis, Klišauskai už buto nuomą, kai šis perėjo savivaldybės žinion, nemokėjo.

Vėliau pats teisėjas raštų neberašė, raštus savivaldybei ėmė rašyti jo buvusi sutuoktinė. Savivaldybė pareikalavo, kad Klišauskai iš buto išsikeltų, ir gavusi neigiamą atsakymą, kreipėsi į teismą.Byloje R.Klišauskas yra patrauktas atsakovu, kaip ir jo buvusi sutuoktinė bei vaikai. Teisiniame ginče taip pat dalyvauja ir vaiko teisių apsaugos specialistai, nes bute gyvena teisėjo mažametė anūkė – sūnaus dukra. Vaikų teisių specialistai teismui savo nuomonės dėl iškeldinimo dar nepateikė.

Teisėjas šiame bute nėra registruotas ir po skyrybų su žmona negyvena.

Bylą nagrinėjantis Trakų rajono apylinkės teismo teisėjas Ričardas Prašmuntas BNS sakė, kad R.Klišauskas parašė atsiliepimą išspręsti ginčą teismo nuožiūra.

Pasak A.Česlausko, Trakų rajone socialinio būsto laukia per 200 žmonių, sudarytos devynios eilės. Esant tokiai paklausai, savivaldybė norėtų teisėjo šeimos užimtą būstą perduoti socialinio būsto laukiantiems žmonėms, todėl 2010-ųjų lapkričio 30 dieną kreipėsi į teismą su ieškiniu dėl iškeldinimo.

Kovo mėnesį ir šią savaitę Trakų rajono apylinkės teisme vyko parengiamieji bylos posėdžiai. Atsakovai užsiminė apie taikos sutarties sudarymą su savivaldybe, tačiau sutarties projekto nepateikė.

Kitas teismo posėdis įvyks spalio mėnesį, bylą ketinama pradėti nagrinėti iš esmės.

Teisėjo sutuoktinė buvusio vyro 1997 metais sudarytą nuomos sutartį užregistravo viešajame registre.

Manoma, kad keturių kambarių buto Trakų miesto centre rinkos kaina siekia apie 300 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius