-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 03

Teisėjų taryba patarė prezidentei atleisti teisėją V.Pilitauskienę iš pareigų

Ketvirtadienį vykusiame neeiliniame Teisėjų tarybos posėdyje nuspręsta patarti prezidentei Daliai Grybauskaitei teisėją Viliją Pilitauskienę atleisti iš Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėjo pareigų, savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą.
Teisėjai
Teisėjai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Trečiadienį prezidentė savo dekretu paprašė Teisėjų tarybos patarti dėl teisėjos V.Pilitauskienės atleidimo iš teisėjo pareigų, savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą, taip pat išnagrinėjus Šiaulių apylinkės ir Šiaulių apygardos miesto teismų patikrinimo išvadas ir Teisėjų etikos ir drausmės komisijos sprendimą teisėjai iškelti drausminę bylą.

Teisėjų taryba konstatavo, kad teisėja V.Pilitauskienė, atlikdama teisėjos pareigas, pažeidė įstatymuose nustatytą administracinių bylų nagrinėjimo tvarką ir terminus, nevykdė pareigos surašyti procesinius dokumentus ir taip pažemino teisėjo vardą, pakenkė teisminės valdžios autoritetui.

Teismų įstatymas nustato, kad teisėjo vardą žeminantis poelgis – tai su teisėjo garbe nesuderinamas ir Teisėjų etikos taisyklių reikalavimų neatitinkantis poelgis, kuriuo pažeminamas teisėjo vardas bei kenkiama teismo autoritetui. Teisėjo vardą žeminančiu poelgiu taip pat pripažįstamas bet koks pareiginis nusižengimas – aiškiai aplaidus konkrečios teisėjo pareigos atlikimas arba jos neatlikimas be pateisinamos priežasties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius