Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 12

Teisėsaugos jo atžvilgiu nutrauktą tyrimą S.Kacas sieja su Seimo sprendimais dėl lošimų

Teisėsaugai nutraukus ikiteisminį tyrimą dėl papirkimo azartinių lošimų ir lažybų bendrovės „Tete-A-Tete“ savininko Samoilo Kaco atžvilgiu, jis šią istoriją sieja su Seimo sprendimais dėl lošimų verslo reguliavimo.
Samoilas Kacas
Samoilas Kacas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Generalinė prokuratūra pirmadienį pranešė kreipusis į teismą su prašymu Seimo nario Mindaugo Puidoko buvusiam padėjėjui Kęstučiui Motiečiui baudžiamuoju įsakymu skirti 5 tūkst. eurų baudą už kito Seimo nario Mato Maldeikio papirkimą.

Teisėsauga nurodė, jog ikiteisminio tyrimo pradžioje įtarimai buvo pareikšti dar vienam asmeniui, tačiau atlikus numatytus proceso veiksmus bei įvertinus gautus duomenis, ikiteisminis tyrimas šio asmens atžvilgiu buvo nutrauktas konstatavus, kad nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė BNS patvirtino, kad šis asmuo yra Nacionalinės lošimų ir žaidimų verslo asociacijos vadovas S.Kacas. Ji sakė, kad plačiau sprendimo nutraukti ikiteisminį tyrimą jo atžvilgiu prokuroras nekomentuos, kol byla dėl K.Motiečio nebus užbaigta teisme.

S.Kacas BNS raštu pateiktame komentare pakartojo anksčiau išsakytą poziciją šią bylą siejantis su jo vadovaujamos asociacijos darbo grupės memorandumu dėl lošimų ir loterijų rinkos tendencijų ir reguliavimo.

„Tragikomiška, kai birželio 10 dieną, ketvirtadienį, į duris pasibeldžia STT darbuotojai, o jau pirmadienį, birželio 14 dieną Seime registruojamos įstatymų pataisos, kurios eilinį kartą naikina Lietuvos verslą, lošimų organizavimą faktiškai „parduodamos“ stambioms tarptautinėms bendrovėms“, – komentare nurodė jis.

„Šiandien akivaizdu, kad kaltinimai buvo tušti, jų fone Seime priimti įstatymai dar labiau pablogino situaciją rinkoje“, – rašė S.Kacas.

BNS jo taip pat klausė, kada buvo nutrauktas ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu ir ar atstatė savo pareigas asociacijoje.

Į šiuos klausimus atsakymų S.Kacas nepateikė, tačiau laiške nurodoma, jog jis yra Nacionalinės lošimų ir žaidimų verslo asociacijos valdybos pirmininkas.

Teisėsauga įtaria, jog kyšiu K.Motiečio siūlytu kyšiu galėjo būti siekiama, kad Seimo narys asmeniškai palaikytų ir paveiktų kitus kolegas, kad būtų neribotam laikui atidėtas Azartinių lošimų įstatymo nuostatų, draudžiančių eksploatuoti į elektroninę automatų duomenų valdymo sistemą nesujungtus automatus, įsigaliojimas.

S.Kaco vadovaujama asociacija priešinosi pernai spalį priimtai lošimų verslo pertvarkai, pagal kurią lošimų verslui reikia mokėti vienkartinį mokestį už licenciją, įmonių įstatinis kapitalas diferencijuotas, nuotolinių lošimų organizatoriai gali neturėti ir fizinio tinklo.

Nuotolinių stalo lošimų ar lošimų A kategorijos automatais organizatoriams reikia sukaupti bent 1,158 mln. eurų įstatinį kapitalą, nuotolinių lažybų, totalizatorių, lošimų B kategorijos automatais, bingo lošimų rengėjams – 289 tūkst. eurų, o nuotolinio žirgų totalizatoriaus – 144 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius