-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 02

Teisingumo ministerija: Lietuvos perduoti duomenys apie Alesį Beliackį negali būti įrodymais teismo procese

Vykdant teisinės pagalbos sutartį, iš Lietuvos Baltarusijai teisėtai perduoti duomenys apie Alesį Beliackį negali būti naudojami teismo procese kaip įrodymai, teigiama Teisingumo ministerijos pranešime spaudai.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Prieš keletą mėnesių oficialiai informavome Baltarusijos valdžią, kad atšaukiame Lietuvos Teisingumo ministerijos pagal teisinės pagalbos sutartį perduotus duomenis ir jie negali būti naudojami kaip teisiniai įrodymai teisme“, – sako R.Šimašius.

Trečiadienį Baltarusijoje prasideda teismo procesas dėl A.Beliackiui pareikštų įtarimų. Ministras priminė, kad nėra tikslių duomenų, jog būtent mūsų šalies pateikta informacija tapo pagrindu suimti šį Baltarusijos opozicionierių. Tais atvejais, kai teisėtai perduoti duomenys yra naudojami netinkamai, atsakomybė tenka tai darančiai šaliai. 

Po to, kai paaiškėjo, kad beveik 20 metų sėkmingai veikęs teisinės pagalbos teikimo mechanizmas vis dėlto turėjo spragų, Lietuva ėmėsi priemonių joms eliminuoti, siekiant išvengti galimų nesusipratimų ateityje. Efektyvaus mechanizmo vykdant teisinį bendradarbiavimą užtikrinimo klausimas taip pat yra keliamas ir Europos Sąjungos lygiu.

Teisinės pagalbos nuostatos ir tarptautinio bendradarbiavimo sistema yra skirta teroristams ir nusikaltėliams susekti, didesniam saugumui užtikrinti ir negali būti naudojama politiniams interesams tenkinti. Ministras pabrėžė, kad Lietuva visuomet gynė ir gins demokratines vertybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius