Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 12

Teisinosi dėl išmokėtų priedų

Baigiantis 2008-iesiems Klaipėdos savivaldybės valdininkai, taip pat kaip ir jų kolegos iš kai kurių kitų miestų, pasilepino priedais.
Šventines išmokas gavo maždaug 100 iš 380 savivaldybės darbuotojų.
Šventines išmokas gavo maždaug 100 iš 380 savivaldybės darbuotojų. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Tiesa, savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius teisinosi, kad priedai buvę kur kas mažesni nei ekonominiu augimu pasižymėjusiais 2007-aisiais. Išmokos valdininkams siekė maždaug 20-30 proc. jų algos dydžio.

Iš viso prieš šventes savivaldybės darbuotojams išmokėta maždaug 130 tūkst. litų. Priedus prie atlyginimų gavo tie, kurie pavadavo sergančius kolegas bei tie, kurie nusipelnė paskatinimo už gerą darbą. Skaičiuojama, kad priedus gavo maždaug 100 savivaldybės darbuotojų iš maždaug 380 čia dirbančiųjų.

A.Každailevičius aiškino, kad priedai tradiciškai išmokami metams baigiantis – taip buvo pasielgta ir šį kartą.

Miesto meras R.Taraškevičius neslėpė esąs ne itin patenkintas tokiu sprendimu šitaip paskatinti darbuotojus. Sprendimas išmokėti priedus tarp miesto tarybos narių nebuvo aptartas. Tai gali būti paskutinieji metai, kai nutarus papildomais pinigais pamaloninti valdininkus neprireikė politikų sprendimo. Nauji teisės aktai numato, kad administracijos direktorius nebegalės savarankiškai priimti sprendimo dėl priedų, tai turės apsvarstyti ir tarybos nariai.

„130 tūkst. litų galėjo būti panaudoti ir kitoms reikmėms, ypač atsižvelgus į tai, kad naujuosius metus pradėjome su tam tikru kreditoriniu įsiskolinimu. Apie tai turėjo būti pagalvota“, – aiškino miesto meras.

Jis pritarė tam, kad tokie sprendimai būtų priimami politiniame lygmenyje. „Vežimas turi būti traukiamas visų vienodai kartu, o ne atskirai į vieną ar kitą pusę“, – aiškino meras.

Priedų sulaukė ir Palangos savivaldybės darbuotojai – jiems paskirta apie 100 tūkst. litų, o pačios išmokos siekė iki 80 proc. algos dydžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius