Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 24

Teismas atnaujino profesinių sąjungų organizacijų ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijos ginčo nagrinėjimą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) kovo 24 d. nutartimi atnaujino administracinės bylos pagal Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos, Lietuvos darbo federacijos ir Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ skundą Vilniaus miesto savivaldybės administracijai dėl vilkinimo ir atsisakymo išduoti leidimą rengti mitingą tuo laiku ir toje vietoje, kurią buvo prašyme nurodę pareiškėjai.
Vilniaus apygardos administracinis teismas
Vilniaus apygardos administracinis teismas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija, Lietuvos darbo federacija ir Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą prašydami panaikinti Vilniaus miesto savivaldybės administracijos 2010-09-17 sprendimą išduoti leidimą organizuoti Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos mitingą „Gana skurdinti žmones! Svarbiausia – darbo vietų kūrimas ir ekonomikos augimas!“ rugsėjo 29 d., 16-18.30 val. prie „Siemens“ arenos Vilniuje ir įpareigoti atsakovą išduoti pareiškėjams pažymėjimą rengti mitingą 2010 m. rugsėjo 29 d. 12-14.30 prie Vyriausybės rūmų. Pareiškėjai mano, kad Vilniaus miesto savivaldybės administracijos veiksmai vilkinant leidimo susirinkti į taikų mitingą išdavimą, neieškant abiems pusėms priimtino laiko bei vietos, nederinant su pareiškėjais naujos susirinkimų vietos ir laiko, atsisakant raštu įvardinti leidimo neišdavimo priežastis yra vertintini kaip ribojantys susirinkimų laisvę ir pažeidžiantys Susirinkimų įstatymo, LR Konstitucijos nuostatas.

Vilniaus miesto savivaldybė mano, kad Vilniaus m. savivaldybės administracijos veiksmai išduodant leidimą yra teisėti ir pagrįsti, todėl prašo teismo atmesti skundą kaip nepagrįstą. Savivaldybės teigimu, pats ginčo objektas jau nebėra aktualus ir jokių teisinių pasekmių pareiškėjui nesukeliantis. Pasak atsakovo, savivaldybė turėjo teisę apskritai atsisakyti išduoti leidimą dėl renginio vietos, laiko ir formos, nes organizuojant susirinkimą galėjo būti pažeistas valstybės ir visuomenės saugumas, viešoji tvarka, žmonių sveikata, tačiau to nepadarė ir išdavė leidimą, suderindama kitą vietą ir laiką. Nauja mitingo vieta ir laikas, atsakovo tvirtinimu, buvo suderinti su pareiškėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius