Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 16

Teismas grąžino Naglio Puteikio bylą prokurorams

Klaipėdos miesto apylinkės teismas Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjo Naglio Puteikio baudžiamojoje byloje priėmė nutartį, kurioje konstatuota, kad byla grąžinama prokurorui Sigitui Jasevičiui, kadangi jo surašytas kaltinamasis aktas neatitinka įstatymo keliamų reikalavimų, o jo vadovaujamo ikiteisminio tyrimo metu buvo padaryta pažeidimų.
Naglis Puteikis.
Naglis Puteikis / 15min.lt nuotr.

Teismas konstatavo, kad Kultūros paveldo departamentas kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, prašydamas atnaujinti administracinę bylą, pateikdamas įrodymus apie padarytus teisės taikymo pažeidimus, kurie turėjo įtakos priimant neteisėtą sprendimą.  Nors STT Klaipėdos valdyba ir Klaipėdos apygardos prokuratūra žinojo apie šį departamento pateiktą prašymą, tačiau  tyrimą užbaigė, surašė kaltinamąjį aktą ir perdavė baudžiamąją bylą Klaipėdos miesto apylinkės teismui, nesulaukę Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimo.

Taip pat nustatyta, jog ikiteisminio tyrimo metu nebuvo aiškintasi, ar įpareigojimas suderinti žemės sklypo, esančio Herkaus Manto g. 11, Klaipėdoje, detalųjį planą pagal KPD Klaipėdos teritorinio padalinio planavimo sąlygas neprieštarauja Teritorijų planavimo įstatymo bei Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymo normoms, ar kaltinamasis N.Puteikis padarė nusikalstamą veiką ir ar jo padaryti veiksmai užtraukia baudžiamąją atsakomybę.

Konstatuota, kad Klaipėdos apygardos prokuratūra ikiteisminio tyrimo metu nenagrinėjo N.Puteikio pateikto skundo, nors privalėjo tai padaryti, kol vyko ikiteisminis tyrimas. Taip buvo pažeistos N.Puteikio procesinės teisės.

Teismas įpareigojo prokuratūrą per tris mėnesius nustatytus pažeidimus pašalinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius