-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 27

Teismas grąžino universitetui lsmu.lt domeną

Vilniaus apygardos teismas nusprendė panaikinti domeno lsmu.lt registraciją M.J. vardu ir perduoti jį VšĮ Lietuvos sveikatos mokslų universitetui.
Kompiuterio klaviatūra
Kompiuterio klaviatūra / 123rf nuotr.

Teismas padarė išvadą, kad domenų registracija ir naudojimas turi viešosios tvarkos elementų bei privalo būti užtikrinamas kuo efektyvesnis interneto resursų naudojimas, sąžiningas ir realus informacijos skleidimas.

Nagrinėjamoje byloje konstatavo, kad M.J. įsigijęs interneto svetainės vardą lsmu.lt jo nenaudojo pagal savo deklaruojamą paskirtį. Nors Lietuvoje nėra teisės aktų reglamentuojančių domenų naudojimą, tačiau yra Europos bendrijos reglamentas, kuriame apibrėžiamas interneto svetainės vardo (.eu) naudojimas. Jo pagrindu, galima daryti išvadas, jog įsigijus domeną, jis negali būti naudojamas nesąžiningiems tikslams įgyvendinti.

Įsigijus domeną, jis negali būti naudojamas nesąžiningiems tikslams įgyvendinti.

Lietuvos sveikatos mokslų universitetas kreipėsi į teismą, prašydamas uždrausti M.J. naudoti domeno lsmu.lt vardą ir įpareigoti jį neatlygintinai perduoti.

Nurodė, jog pastarasis naudojasi interneto svetainės vardu, kuris yra tapatus universiteto pavadinimo santrumpai, taip yra pažeidžiama universiteto teisė į pavadinimą. Teigė, kad M.J. įregistravo domeną turėdamas nesąžiningų ketinimų pasipelnyti. Jis buvo įregistruotas praėjus 3 dienoms po paskelbimo apie naujai steigiamą Lietuvos sveikatos mokslų universitetą.

Tuo tarpu, M.J. Nesutiko su reikalavimais ir nurodė, kad domeno vardas sudarytas iš jo ir dar trijų jo draugų vardų pirmųjų raidžių, kurio paskirtis sukurti draugų bendravimo platformą. Tačiau Teismui nenurodė draugų pavardžių, o pateikus duomenis apie tinklapio turinį nebuvo matyti jokių M.J. ir jo draugų bendravimo ženklų. Be to, jis iš karto atsiliepė į universiteto pasiūlymą dėl domeno perdavimo ir nustatė daugiau nei 2000 EUR kainą, kuri LSMU netiko.

Sprendimas per trisdešimt dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, apeliacinį skundą teikiant per Vilniaus apygardos teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius