-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 02 15

Teismas Kazimiros Prunskienės bylą nusprendė nagrinėti rašytine tvarka

Antradienį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT), posėdyje nepasirodžius nei buvusiai premjerei Kazimirai Prunskienei, nei Liustracijos komisijos atstovams, bylą dėl jos galimo bendradarbiavimo su KGB nusprendė nagrinėti rašytine tvarka.
Kazimiera Danutė Prunskienė
Kazimira Danutė Prunskienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pernai vasarį nusprendė, kad Liustracijos komisijos sprendimas, kuriuo buvusi premjerė buvo pripažinta slapta bendradarbiavusi su KGB, turi būti panaikintas. Šis sprendimas ir buvo komisijos apskųstas apeliacine tvarka.

Savo verdiktą LVAT turėtų skelbti vasario 25-ąją.

Lietuvos liaudies partijos pirmininkė pirmosios instancijos teismui skundė 2009-ųjų rugsėjį Asmenų, slapta bendradarbiavusių su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis, veiklos vertinimo tarpžinybinės komisijos, kitaip vadinamos Liustracijos komisija, nutarimą. Jame komisija vienbalsiai pripažino K.Prunskienę bendradarbiavus su KGB, vykdžius žvalgybos, kontržvalgybos ir ideologinės žvalgybos užduotis.

VAAT nutartis politikei buvo palanki. Teismas, priimdamas sprendimą, atsižvelgė į tai, kad Vilniaus apygardos teismas dar 2003 metais priėmė politikei palankų sprendimą, o Liustracijos komisija vadovavosi negaliojančiu 1992 metų Aukščiausiojo Teismo (LAT) sprendimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius