-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 03 29

Teismas nagrinėja, ar partija „Tvarka ir teisingumas“ teisėtai rinko duomenis apie savo rėmėjus

Teismas antradienį pradėjo nagrinėti bylą, kurioje aiškinamasi, ar opozicinė partija „Tvarka ir teisingumas“ teisėtai rinko asmeninius duomenis apie savo rėmėjus.
Piketo akimirka
Partija „Tvarka ir teisingumas“ neretai renka rinkėjų parašus. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Partijos atstovai prašo Vilniaus apygardos administracinio teismo panaikinti nepalankų Asmens duomenų apsaugos inspekcijos sprendimą, antradienį informavo teismas.

Inspekcija 2010 metų gruodį „tvarkiečius“ įpareigojo sunaikinti perteklinius asmens duomenis ir ateityje užtikrinti, kad asmens duomenų tvarkymas atitiktų Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo reikalavimus.

Telšių rajone platinamose anketose su partijos programiniais šūkiais „Už tvarką ir teisingumą! Pritariu siekiui įtvirtinti tvarką ir teisingumą Telšiuose! Pritariu siekiui kurti gerovės valstybę, vienodai teisingą visiems!“ šioms nuostatoms pritarianti asmenys buvo kviečiami anketoje pateikti savo vardą, pavardę, deklaruojamosios vietos adresą, telefono numerį ir parašą.

Partija tikina, kad anketos tikslas buvo skleisti ir propaguoti partijos programines nuostatas, o tai nėra vienpusis procesas, tam būtina užtikrinti grįžtamąjį ryšį.

Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija savo ruožtu nurodė, kad asmenys, pildydami partijos anketas, buvo informuojami, jog tokiu būdu jie išreiškia savo pritarimą partijos programinėms nuostatoms, tačiau jie nebuvo informuojami apie jokius kitus jų duomenų tvarkymo tikslus, išskyrus šį, todėl negalima teigti, kad jie savo asmens duomenis pateikia ir tam, kad su jais būtų galima susisiekti.

Inspekcija mano, kad asmenų sutikimo negalima laikyti duotu laisva valia, nes sutikimas buvo pateiktas vienu tikslu, o naudojamas kitais, anketoje nenurodytais tikslais.

Vilniaus apygardos administracinis teismas savo sprendimą šioje administracinėje byloje numato skelbti balandžio 6 dieną, teigiama pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius