Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 18

Teismas nagrinės Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių skundą

Vasario 17 dienos nutartimi Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) priėmė nagrinėti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių Juozo Imbraso ir Artūro Liudkovskio skundą dėl grupės Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių 2009-02-11surengto posėdžio ir jame savivaldybės tarybos vardu priimtų sprendimų panaikinimo. Prašymą taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones teismas atmetė.
Buvęs meras Juozas Imbrasas
Buvęs meras Juozas Imbrasas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Juozas Imbrasas

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariai J. Imbrasas ir A. Liudkovskis prašo teismo panaikinti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narių vasario 11 dieną priimtus keturis sprendimus – atleisti juos iš mero bei mero pavaduotojo pareigų ir išrinkti meru tarybos narį V. Navicką, o mero pavaduotojais skirti R. Adomavičių, G. Babravičių ir S. Šriubėną. Pareiškėjų manymu, grupės tarybos narių sušauktas posėdis ir per jį priimti sprendimai yra neteisėti, todėl turi būti pripažinti negaliojančiais ir panaikinti. J. Imbrasas ir A. Liudkovskis prašė teismo pritaikyti reikalavimo užtikrinimo priemones – iki teismo sprendimo šioje byloje įsiteisėjimo sustabdyti skundžiamų aktų vykdymą. Skunde teismui paaiškinama, kad to nepadarius, teismo sprendimu padėties ištaisyti nebebus galima, savivaldybės biudžetui bus padaryta didelė žala, kurios išieškojimas iš ją padariusių asmenų būtų problemiškas. Pareiškėjų teigimu, nebūtų įmanoma panaikinti ir visų neteisėtai išrinktų asmenų savivaldybės vardu priimtų sprendimų ir veiksmų pasekmių.

Vilniaus apygardos administracinis teismas nutarė priimti nagrinėti J.Imbraso ir A.Liudkovskio skundą. Prašymą pritaikyti reikalavimo užtikrinimo priemones – iki teismo sprendimo šioje byloje įsiteisėjimo sustabdyti skundžiamų aktų vykdymą teismas atmetė, nes mano, kad nesiėmus užtikrinimo priemonių, sprendimo įvykdymas nepasunkės ir nepasidarys negalimas. Skundo patenkinimo atveju pareiškėjai būtų grąžinti į pareigas ir jei atsirastų neigiamų pasekmių, tai nepasunkintų sprendimo vykdymo, o atsiradusi žala būtų išieškoma įstatymo nustatyta tvarka. Trečiaisiais suinteresuotais asmenimis teismas nutarė į bylą įtraukti Vilių Navicką, Romą Adomavičių, Gintautą Babravičių, Stanislovą Šriūbėną, praneša Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Dėl Vilniaus apygardos administracinio teismo nutarties dalies, kuria atmestas prašymas taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones, per 7 dienas nuo jos nuorašo gavimo dienos gali būti paduotas atskirasis skundas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui per Vilniaus apygardos administracinį teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius