Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 11

Rusijos teismas Vladimirą Romanovą paleido į laisvę

Rusijos teismas penktadienį nusprendė paleisti į laisvę buvusį Ūkio banko akcininką Vladimirą Romanovą. Tai 15min.lt patvirtinęs jo advokatas Adomas Liutvinskas teigė, kad ekstradicijos procedūra gali užtrukti.
Vladimiras Romanovas
Vladimiras Romanovas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Vladimiras Romanovas paleistas. Jokia kardomoji priemonė nepaskirta. Prokuratūros argumentai teismo neįtikino, jie paneigė būtinumą taikyti suėmimą. Jis turi verslą, pragyvenimo šaltinį, jo žmona dabar nuvažiavusi į Rusiją. Visos sąlygos yra, tad teismas patikėjo, jog jis nesislėps“, – sakė advokatas.

Jis pabrėžė, kad prokuratūra gali apskųsti šį sprendimą. Ar taip ir įvyks, advokatas nežino.

Po to tęsis ekstradicijos procedūra. Prokuratūra greičiausiai prašys papildomų duomenų iš Lietuvos Generalinės prokuratūros, tai kol jie pateiks, kol bus išversta į rusų kalbą, viskas užsitęs, ne taip greitai viskas bus.

„Po to tęsis ekstradicijos procedūra. Prokuratūra greičiausiai prašys papildomų duomenų iš Lietuvos Generalinės prokuratūros, tai kol jie pateiks, kol bus išversta į rusų kalbą, viskas užsitęs, ne taip greitai viskas bus“, – sakė A.Liutvinskas.

Ar V.Romanovas paprašė Rusijos pilietybės - vis dar paslaptis

Spaudoje pasirodė spėlionių, kad V.Romanovas gali būti paprašęs Rusijos pilietybės.

A.Liutvinskas pakartojo, kad apie tai informacijos neturi.

„Man skambino iš užsienio kažkas, sakė, kad ir politinio prieglobsčio jis neva paprašęs. Nieko negaliu sakyti, nes tikrai nežinau. Kai kalbėjau su advokatu Rusijoje, jis man tos aplinkybės nenurodė“, – pabrėžė jis.

Būdamas rusų kilmės Rusijos pilietybę V.Romanovas greičiausiai nesunkiai gautų. O tuomet jam jau galiotų Rusijos teisės normos, pagal kurias Rusijos piliečiai nėra išduodami kitoms valstybėms. Lietuvos pilietybę, tapęs Rusijos piliečiu, buvęs Ūkio banko akcininkas automatiškai prarastų.

Lietuvos prokurorai trečiadienį patvirtino gavę oficialų pranešimą iš Rusijos, kad V.Romanovas sulaikytas. Lietuva dar kartą patikino Rusijos prokurorus, jog palaikys prašymą dėl V.Romanovo ekstradicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius