Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 24

Teismas pradėjo nagrinėti A.Večerskio skundą dėl konkurso į LNDT vadovus

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) ketvirtadienį pradėjo nagrinėti buvusio Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) generalinio direktoriaus Adolfo Večerskio skundą dėl konkurso į teatro vadovus.
Adolfas Večerskis
Adolfas Večerskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dėl teatro „komercializavimo“ kritikuotas A.Večerskis aiškina, kad konkursas į LNDT vadovus buvo surengtas pažeidžiant procedūras – jis iš anksto nei žodžiu, nei raštu nebuvo informuotas, jog jo pateikti dokumentai neatitinka kvalifikacinių reikalavimų ir jam neleidžiama dalyvauti konkurse.

Spalio pabaigoje konkursą teatro direktoriaus pareigoms užimti laimėjo buvęs Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatro (OKT) vadovas Martynas Budraitis. Jis į bylos nagrinėjimą įtrauktas trečiuoju suinteresuotu asmeniu.

Teatro vadovu siekęs būti perrinktas A.Večerskis iš konkurso buvo pašalintas gavus Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) raštą, kuriame teigiama, kad A.Večerskis turi galiojančią nuobaudą – jis supainiojo interesus, nes įdarbino teatre savo žmoną Valeriją Večerskienę ir dukterį Jutą Večerskytę, skyrė joms premijas.

A.Večerskis lapkričio pradžioje prašė VAAT nedelsiant sustabdyti konkurso vykdymą ir uždrausti pasirašyti sutartį su konkurso laimėtoju, tačiau teismas šį prašymą atmetė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius