Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 06

Teismas spręs Lietuvos darbo biržos direktoriaus ir ministerijos tarnybinį ginčą

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pradėjo nagrinėti Lietuvos darbo biržos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus Vido Šlekaičio skundą Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM) dėl kovo 3 d. ministro įsakymu jam skirtos tarnybinės nuobaudos panaikinimo.
Vilniaus apygardos teismas
Vilniaus apygardos teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Vidas Šlekaitis prašo teismo panaikinti kaip neteisėtą ir nepagrįstą 2009-03-03 socialinės apsaugos ir darbo ministro Rimanto Dagio pasirašytu įsakymu jam paskirtą tarnybinę nuobaudą – papeikimą, praneša Vilniaus miesto apygarbos teismas.

Pareiškėjui tarnybinė nuobauda paskirta už tai, kad jis neįvykdė Valstybės kontrolės 2008-05-29 valstybinio audito ataskaitoje nurodytos rekomendacijos Lietuvos darbo biržai spręsti klausimą dėl leidybinės grupės „Darbo biržos naujienos“ likvidavimo. Tuo jis esą neužtikrino, kad būtų laikomasi Rėmimo įstatymo nuostatų, kad Užimtumo fondo lėšos būtų naudojamos pagal paskirtį. Valstybės kontrolės pranešime teigiama, kad nepriimdamas sprendimo likviduoti leidybinės grupės ir toliau skirdamas jos išlaikymui lėšų iš Užimtumo fondo, jis pažeidė Užimtumo rėmimo įstatymo nuostatas. 2009-02-09 priėmęs įsakymą „Dėl leidybinės grupės „Darbo biržos naujienos“ likvidavimo ir nesuderinęs jo su ministerija, Vidas Šlekaitis pažeidė Darbo biržos nuostatų reikalavimus. Vido Šlekaičio teigimu, papeikimas jam skirtas ne tik už pažeidimą, apie kurio įtarimą jam nebuvo pranešta, bet ir pažeidimą, apie kurį jam nebuvo tinkamai pranešta. Pareiškėjas mano, kad ministras, per 3 savaites skirdamas jam 3 tarnybines nuobaudas, su juo politiškai susidorojo.

SADM prašo teismo atmesti skundą kaip nepagrįstą, savo atsiliepime į skundą teismui paaiškindama, kad pareiškėjui tarnybinė nuobauda buvo paskirta teisėtai, remiantis atlikto tarnybinio nusižengimo tyrimo išvada, per įstatymo nustatytus terminus ir laikantis jame nustatytos tvarkos.

Vilniaus apygardos administracinis teismas savo sprendimą šioje administracinėje byloje numato paskelbti gegužės 18 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius