Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 05

Teismas statybų byloje išteisino buvusį policijos logistikos centro vadovą Laimutį Džervų

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį išteisino buvusį Lietuvos policijos logistikos centro vadovą Laimutį Džervų, jo buvusius pavaldinius ir privačios įmonės darbuotojus, kurie kaltinti piktnaudžiavimu, sukčiavimu, turto iššvaistymu ir dokumentų suklastojimu rekonstruojant ir statant policijos pastatus Vilniuje, Ukmergėje ir Anykščiuose.
Vilniaus policijos būstinė
Asociatyvinė iliustracija: Lietuvos policijos logistikos centro vadovui ir dar septyniems asmenims iškelta byla subliuško. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Teismas paskelbė, kad visi ginčai gali būti sprendžiami civiline tvarka, o baudžiamajai atsakomybei nėra pagrindo.

Policija ir Generalinė prokuratūra skelbė, kad buvę Lietuvos policijos logistikos centro pareigūnai nepagrįstai ir neteisėtai rangos sutartyse nustatę statybos darbų kainos perskaičiavimo galimybę ir su rangovu sudarę nepagrįstus sandorius, kuriais tyčia padidinta statybos kaina bei valstybės investicijos. Be to, šie asmenys kaltinti dokumentų suklastojimu, kurių pagrindu Policijos departamentas nepagrįstai apmokėjo rangovui dideles sumas už realiai nepanaudotas statybines medžiagas ar už neatliktus darbus.

Teisėjas Stasys Punys paskelbė, kad L.Džervus ir dar septyni asmenys bei statybų bendrovė „Garantas“ išteisinami dėl visų jiems pateiktų kaltinimų, nepadarius veikų, turinčių nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

„Teismas daro išvadą, kad byloje nepakanka duomenų kad L.Džervus, Saulius Laukaitis, Donatas Grigusevičius, Antanas Mickonis, Kęstutis Mikelėnas, Audrius Jokštys, Laimutis Šlepikas, Linas Morkevičius ir „Garantas“ padarė jiems inkriminuotus nusikaltimus. Atsižvelgiant į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo praktiką, Policijos departamento statybos objektuose, turtiniai ginčai turi būti sprendžiami civiline tvarka, jų veiksmai nesiekia baudžiamosios atsakomybės ribų“, – sakė teisėjas.

Dėl esą neteisėtais veiksmais padarytos didelės žalos Policijos departamento turtiniams interesams teismui perduotoje byloje buvo pareikštas daugiau nei 2,4 mln. eurų civilinis ieškinys. Patirtą žalą ketinta išieškoti tiek iš buvusių policijos pareigūnų, tiek iš įmonės.

Byloje buvo pareikštas daugiau nei 2,4 mln. eurų civilinis ieškinys. Patirtą žalą ketinta išieškoti tiek iš buvusių policijos pareigūnų, tiek iš įmonės. Visi kaltinamieji išteisinti, todėl civilinis ieškinys paliktas nenagrinėtas.

Kadangi byloje visi kaltinamieji buvo išteisinti, civilinis ieškinys paliktas nenagrinėtas. Įsiteisėjus nuosprendžiui, bus panaikintas laikinas nuosavybės teisių apribojimas kaltinamųjų turtui.

Nuosprendis nėra galutinis ir per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Vilniaus apygardos teismas nagrinėjo bylą dėl L.Džervaus ir valstybės tarnautojų galimo piktnaudžiavimo priimant sprendimus, susijusius su policijos pastato Vilniuje rekonstrukcija, Ukmergės rajono policijos komisariato pastato statyba bei Anykščių rajono policijos komisariato pastato rekonstrukcija, taip pat dėl jų ir konkursus laimėjusios įmonės darbuotojų padaryto sukčiavimo ir turto iššvaistymo.

Galimos nusikalstamos veikos padarytos 2004–2008 metais.

Ikiteisminį tyrimą atliko Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnai.

L.Džervus 2010 metais, kai buvo naikinamas Lietuvos policijos Logistikos centras, išėjo į pensiją. Jam mestus kaltinimus jis neigė.

Žiniasklaidoje skelbta, kad daugiamilijoninės vertės Ukmergės ir slapto objekto Vilniaus pakraštyje rekonstrukcija susidomėta tik pasikeitus Policijos departamento vadovybei – atlikti Lietuvos policijos Logistikos centro darbų auditą paprašė policijos generaliniu komisaru tapęs Vizgirdas Telyčėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius