Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 03

Teismas uždraudė trečiadienį TV3 rodyti „Akistatą“ (atnaujinta 21 val. – laidą vis dėlto rodė)

Teismas uždraudė trečiadienio vakarą per TV3 televiziją rodyti prodiuserio Kristupo Krivicko kuriamos laidos „Akistata“ reportažą, kuriame turėjo būti pasakojama apie vieną senolę. Ją, kaip buvo skelbiama laidos anonse, buvo apkandžiojusios žiurkės.
K.Krivickas sako, kad visame pasaulyje komercinė žiniasklaida prisitaiko prie to, ką nori matyti, girdėti ar skaityti auditorija
K.Krivickas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į teismą kreipėsi senolės dukra Regina Žiobienė, kuri prašė uždrausti rodyti laidą, nes tai yra susiję su privačia informacija, rašo naujienų portalas delfi.lt.

„Kad būtų išvengta dar didesnės žalos padarymo, mes nusprendėme teismo prašyti pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones“, – portalas cituoja ieškovės advokatę Kristiną Čeredničenkaitę.

Pasak jos, laidos anonse buvo pateikiama privati informacija apie ieškovę, be to, pateikta kaip žeminanti.

„Akistata“ anonsuose skelbė, kad trečiadienio vakarą rodys laidą apie vieną senolę, kuria esą vaiko teisių apsaugos kontrolierė nesirūpina.

Anonsuose buvo skelbiama, kad senolė yra vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės močiutė, tačiau paaiškėjo, kad moters pavardė iš tiesų Žiobienė, tačiau ji nėra E.Žiobienės močiutė.

Laikinąsias apsaugos priemones ir draudimą rodyti laidą „Akistata“ pritaikė Vilniaus miesto pirmasis apylinkės teismas.

Trečiadienį teismo nutartį gavusi televizija iš karto pakeitė laidos anonsą. Ar bus pareikštas ieškinys TV3 ir laidą kuriančiai K.Krivicko bendrovei, advokatė dar nenorėjo atskleisti. 

Tuo tarpu pats K.Krivickas portalui kaunodiena.lt teigė, kad laida bus parodyta įprastu laiku, tačiau kiek pakeista.

Papildyta 21 val. TV3 trečiadienio vakarą vis dėlto parodė K.Krivicko „Akistatą“ apie kontrolierę E.Žiobienę ir senolę. Pristatydamas laidos turinį, K.Krivickas pasakojo apie iš teismo gautą raštą. Anot prodiuserio, į draudimus nutarta atsižvelgti iš dalies, todėl žiūrovai močiutės veidą pamatė šiek tiek retušuotą, balsą išgirdo šiek tiek pakeistą. Maža to, laidoje nebuvo paminėtas senolės vardas bei neįvardytas konkretus jos giminystės ryšys su garsiąja vaiko teisių apsaugos kontroliere E.Žiobiene. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius