Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 26

Teismas Vito Vasiliausko ir Vladimiro Romanovo ginče dėl garbės ir orumo lauks, kol bankininkas grįš į Lietuvą

Lietuvos banko vadovo Vito Vasiliausko ir žlugusio Ūkio banko akcininko Vladimiro Romanovo bei koncerno „MG Baltic“ valdomų bendrovių „Alfa Media“ ir Laisvas nepriklausomas kanalas ginčas teisme bus atnaujintas tik tuomet, kai , pasak žiniasklaidos, Maskvoje gyvenantis V.Romanovas bus rastas ir atgabentas į Lietuvą.
Vladimiras Romanovas
Vladimiras Romanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismas kovo 21 dieną paliko nepakeistą Vilniaus miesto apylinkės teismo 2013 metų spalio 8 dienos nutartį. Teismas tuomet sustabdė bylą, kol bus atlikta V.Romanovo paieška, motyvuodamas tuo, kad jis turi visapusiškai ir teisingai nustatyti esmines bylos aplinkybes.

Generalinė prokuratūra pernai rugsėjį informavo apylinkės teismą, jog liepos 4 dienos Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroro nutarimu yra paskelbta V.Romanovo paieška: “Šiai dienai tiksli įtariamojo (atsakovo) buvimo vieta nėra nustatyta, tęsiami paieškos veiksmai“.

Be to, advokatų profesinės bendrijos „Magnusson ir partneriai“ (buvusi „Nordia Baublys & Partners“) advokatas Marius Liatukas pranešė teismui, jog V.Romanovas nėra suteikęs įgaliojimų atstovauti jam byloje, kaip ieškinyje teismui teigė V.Vasiliauskas.

V.Vasiliauskas prašė panaikinti apylinkės teismo nutartį – anot jo, V.Romanovas turi įgaliotą asmenį, kuris gali atstovauti jam šioje byloje. LB vadovas teismui pateikė įrodymų, kad V.Romanovo įgaliojimus turi advokatų profesinė bendrija „Nordia Baublys & Partners“ ir 4 jos advokatai, įskaitant M.Liatuką.

„Advokatų bendrijos pavadinimo pakeitimas pats savaime nepakeičia ir nepanaikina advokatams suteiktų įgaliojimų (...). Atsakovo V.R (V.Romanovo – BNS) įgaliojimai dėl teisinio atstovavimo jo interesams įforminti tinkamai, jie yra galiojantys, todėl teismui nėra teisinių kliūčių nagrinėti ieškovo ieškinį“, – nurodė teismui V.Vasiliauskas.

Vilniaus apygardos teismo teisėja Aldona Tilindienė į šiuos centrinio banko vadovo argumentus neatsižvelgė.

Teismo manymu, bylos sustabdymas dėl paskelbtos V.Romanovo paieškos neatima iš V.Vasiliausko teisės veikti aktyviai ir su teismo pagalba išsiaiškinti paieškos rezultatus, o paaiškėjus, kad ji nedavė jokių rezultatų, teismo prašyti atnaujinti bylą bei paskirti kuratorių.

Lietuvos banko vadovas reikalauja paneigti viešai paskleistus šmeižikiškus V.Romanovo ir žurnalisto Tomo Dapkaus teiginius, kurie klaidino visuomenę ir galėjo daryti žalos jo bei Lietuvos banko reputacijai.

V.Romanovas LNK laidai „Alfa“ savaitė“ pernai kovo 17 dieną pareiškė, neva Ūkio bankui buvo nurodyta pasamdyti advokatų kontorą „Lawin“, kurioje anksčiau yra dirbęs V.Vasiliauskas.

V.Vasiliausko įsitikinimu, nepagrįsti ir šmeižikiški teiginiai apie tai, kad jis, pažeisdamas profesinę etiką ir nustatytą teisinį reguliavimą, pelnosi, naudodamasis asmeniniais savo ryšiais su įtakingomis advokatų kontoromis, prieštarauja objektyvios ir garbingos žurnalistikos principams ir šiurkščiai pažeidžia Konstitucijoje ir įstatymuose nubrėžtas saviraiškos laisvės ribas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius